С Есенни предизвикателства стартираха поредицата от физически активности под наслов

...
С Есенни предизвикателства стартираха поредицата от физически активности под наслов
Коментари Харесай

С "Есенни предизвикателства" в Мездра стартираха активностите от Националната инициатива "Нестле за Живей Активно! 2023"

С " Есенни провокации " стартираха поредицата от физически интензивности под наслов " Мездра, активирай се! ", проведени от Община Мездра в рамките Националната самодейност " Нестле за Живей Активно! 2023 ", която има за цел да разпространява дейния метод на живот и здравословното хранене. Това оповестиха от общинския пресцентър.
 
По традиция интензивностите се организират в Европейската седмица на подвижността (European Mobility Week) - 16-22 септември, която тази година минава под мотото " Пестене на сила ".
 
Събитието стартира с показване на спортните клубове, които развиват активност в гр. Мездра - ЖКХГ Анелия, СКЛА Атлет, КИБИ Лотос-М, ХК Локомотив, ОФК Локомотив и ШК Локомотив.
 
 " Живей интензивно " в Мездра Източник: Община Мездра
В спортния празник, който се състоя на площад " България ", се включиха учители и възпитаници от петте градски учебни заведения - СУ " Иван Вазов ", ОУ " Христо Ботев ", ИОУ " Св. св. Кирил и Методий ", ПГ " Алеко Константинов " и ПГ " Васил Левски ", както и чиновници в Общинска администрация - Мездра. Интересното в това тестване за пораснали беше, че на старт застанаха учителите, а учениците бяха техни квестори.
 
Съгласно регламента на атрактивната конкуренция, петте тима от по четирима състезатели се съревноваваха за време в смесена щафета. Те трябваше да показват експедитивност, познания и сръчност при прекосяване през " змейка " от конуси и по гимнастическа греда, в решение на математически задания и на книжовен тест и в пукотевица с топка в панер. За край трябваше да подредят пъзел от 60 елементи със фотография на постройките на образователното заведение, в което преподават и на Община Мездра.
 
Най-бързо се оправи екипът на Общинската администрация в състав: Велислава Илиева, Екатерина Димитрова, Симона Лалова и Христо Томов, който спря хронометъра на 16:58 мин. По преценка на уредниците обаче този тим участваше отвън класирането.
 
 " Живей интензивно " в Мездра Източник: Община Мездра
Така първи се подреди " Дрийм тиймът " на СУ " Иван Вазов " (Мирослав Аспарухов, Мария Иванова, Дияна Димитрова и Галина Маринова), следван от тези на ПГ " Алеко Константинов " (Христина Стоянова, Десислава Петкова, Росен Гиздин и Камелия Рамчева), на ИОУ " Св. св. Кирил и Методий " (Глория Николова, Валтер Христов, Доля Попова и Николай Дюлгеров), на ПГ " Васил Левски " (Християн Георгиев, Гергана Дамянова, Страхил Димитров и Нина Котова) и на ОУ " Христо Ботев " (Цветелина Цинцарска, Клавдия Добрева, Валентина Исаева и Веселин Огерелов).
 
Всички тимове участници получиха диплом за чудесно показване в " Есенни провокации ", а спечелилите - и дартс, които им бяха връчени от кмета на общината Иван Аспарухов.
 
 " Живей интензивно " в Мездра Източник: Община Мездра
Спортният празник приключи с концерт на " БГ Дуетът ", който извърши известни български естрадни песни.
Активностите, проведени от Община Мездра в границите на Националната самодейност " Нестле за Живей Активно! 2023 ", ще продължат на 22 септември, когато със съревнование за майсторско ръководство на велосипед за възпитаници от I до VIII клас ще бъде маркиран Европейският ден без коли (European Car Free Day). Спортната демонстрация е в петък от 10:30 часа още веднъж на площад " България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР