С емболизация на маточните артерии, медиците в УМАБЛ Св. Анна“

...
С емболизация на маточните артерии, медиците в УМАБЛ Св. Анна“
Коментари Харесай

Жена с миома забременя след интервенция в УМБАЛ ``Св. Анна`` |

С емболизация на маточните артерии, медиците в УМАБЛ „ Св. Анна “ – София АД съумяха да оказват помощ на 33 годишна пациентка с второстепенен стерилитет да забременее и да роди крепко дете. Причината за този стерилитет е, че дамата е имала над 10 см. миомен възел.

След предварителна подготовка и проучвания на 23 септември 2019 взаимен екип отпред с доктор Низар Рафаи от Клиника по кардиология и доктор Красимира Жекова-Началник на Родилно поделение пристъпи към емболизация на маточни артерии.

На надзорен обзор 9 месеца по късно се откри цялостно назад развиване на миомата. Една година след емболизцията настава непринудено зачеване на пациентката. Като рискова бременност тя е интензивно следена от доктор Жекова, взаимно с фетален морфолог доктор Иван Сигридов.

На 2 юли 21 година в 23,30 ч. на бял свят се появи прелестната Елица с съвършените ограничения 2865 гр./48 см. в чудесно клинично положение. Раждането и постродовия интервал протекоха без отклоняване. На контролния ехорафски обзор, извършен през днешния ден при изписване на пациентката се удостовери цялостното назад развиване на миомния възел.

Емболизацията на маточните артерии при дами с миома на матката се употребява относително необятно в Европа и света, само че в България случаите са единични.

Добрата вест в тази ситуация е, че този триумф на медиците от УМБАЛ „ Св. Анна “-София АД дава доста вяра на млади дами с миома, да осъществят своите репродуктивни проекти без оперативна намеса върху матката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР