С еднократна социална помощ при природно бедствие се подпомагат тези

...
С еднократна социална помощ при природно бедствие се подпомагат тези
Коментари Харесай

Кога се отпуска еднократната социална помощ при бедствие до 1512 лева?

С еднократна обществена помощ при естествено злополучие се подкрепят тези фамилии, чието законно издигнато и главно жилище е потърпевшо и това нарушава нормалния им метод на живот, прецизират от Агенция за обществено подкрепяне. От 1 юни оптималният ѝ размер е до 3 пъти линията на беднотия, което се равнява на до 1512 лв. .

Подкрепата се отпуска със заповед на шефа на съответната дирекция „ Социално подкрепяне “ по подадено заявление-декларация и след осъществена обществена анкета в дома на засегнатите фамилии по сегашен адрес. Установените обстоятелства и условия обуславят размера на парите, които да им бъдат отпуснати по отношение на нанесените вреди и потребностите на потърпевшите фамилии.

Целта е да поддържа хората, които поради здравни, възрастови, обществени и други, независещи от тях аргументи, не могат сами посредством труда или приходите си от притежавано имущество, да покрият разноските си за съществени витални потребности и да си обезпечат нужните храна, вода, медикаменти, облекло. С получените пари фамилиите могат да създадат изключителни поправки на домовете, които населяват непрекъснато, с цел да си обезпечат естествени условия за живот.

Средствата ще се заплащат по банков път или посредством „ Български пощи “ по отношение на желания от пострадалите метод.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР