С единството на меч, дух и слово България устояваше на

...
С единството на меч, дух и слово България устояваше на
Коментари Харесай

Президентът Радев: В модернизацията на армията няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване

С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше нееднократно през своята многовековна история.
Това сподели президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в приветствието си по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, което насочи от Гербовата зала на " Дондуков " 2.

И в най-тежки времена българският боец постоянно е бил последната и самоотвержена бариера в отбрана на отечеството, добави президентът.

“Извоювала блестящи победи, Българската войска посвети генерации в родолюбие и безрезервност ", сподели още той.

“Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на опити, на съкращения и недостиг Българската войска пое по дълго чакания път на рационализация, по този път обаче няма място за угодни покупко-продажби и сметки за политическо оцеляване, добави президентът и съобщи, че модерно въоръжение ни е извънредно належащо, само че то би трябвало да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при обединен метод към типовете Въоръжени сили, добави президентът.

“Съвременното въоръжение е извънредно належащо, само че би трябвало да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при обединен метод към типовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не трябва да се оставят само в ръцете на политиците. Модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му спри постоянно индивидът “, акцентира още Радев.

Върховният главнокомандващ акцентира, че модернизацията е безценен, комплициран и изчерпателен развой, само че в същината му стои постоянно индивидът - неговата професионална подготовка, кадрово развиване и обществен статус. Съвременните отбранителни качества са немислими без бойците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, мощна и благоденстваща България, сподели президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР