С единодушие Народното събрание подкрепи създаването на временна комисия, поискана

...
С единодушие Народното събрание подкрепи създаването на временна комисия, поискана
Коментари Харесай

Народното събрание подкрепи създаването на временна комисия за газопроводите за пренос на руски газ

С единогласие Народното събрание поддържа основаването на краткотрайна комисия, поискана от ГЕРБ, която да откри всички обстоятелства и условия за газопроводите за транспорт на съветски газ - " Южен поток ",  " Балкански поток " и аргументите за забавянето на построяването на Междусистемната газова връзка сред Гърция и България, заяви БНР.

Вносителите от ГЕРБ подчертаха, че работата на краткотрайната комисия е нужна в геополитически миг, в който са прекратени доставките на съветски газ и под риск е сложена българската енергийна сигурност.

Комисията ще има за задача да откри обстоятелствата към строителството на енергийните планове, предоставените публични поръчки до запазване на потенциал. Според депутата от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова, с работата на комисията ще се спрат спекулациите по енергийните планове, осъществени по време на ръководството на Борисов.

В допълнение, краткотрайната комисия ще има задача да откри и ревизира истинността на изказванията на премиера в оставка Кирил Петков, че цената на километър на един газопровод е в пъти по-висока от цената на различен, при равни други условия. Членовете на краткотрайната комисия са 14 - по двама от парламентарна група, а срокът на деяние на комисията е 1 месец. За неин ръководител беше определен Иван Манев от " Продължаваме промяната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР