С единия предлагаме парламентът да одобрява всяко решение на Министерския

...
С единия предлагаме парламентът да одобрява всяко решение на Министерския
Коментари Харесай

Нинова: Всеки ден се взимат решения, които приближават България към войната

„ С единия предлагаме Народното събрание да утвърждава всяко решение на Министерския съвет за военна, техническа, финансова и друга поддръжка за Украйна. Настояваме това да стане тук с две решения. Първо, всичко което Министерството на защитата и Министерство на вътрешните работи почиства от складовете си за Украйна, да бъде утвърдено от Народно събрание, както и да бъде възложен явен времеви график по кое време тези артикули ще бъдат възобновени. Второ, внасяме план за решение съглашението сред България и Украйна за даване на военнотехническа помощ още веднъж да мине през Народното събрание и в него да бъде записано, че всяко съответно решение на Министерски съвет отвън тези за складовете да минава през парламентарно утвърждение “, уточни водачът на партията Корнелия Нинова.

„ Даваме си сметка, че сега тези бързи дейности и решения за евакуиране на складовете на Българската войска и Министерство на вътрешните работи слагат под риск българските отбранителни качества и българската национална сигурност. Сигурно ще чули, разнообразни депутати от ръководещото болшинство за решение за даване на бронирани машини. Не можем да оставим българското общество да се осведоми от обособени депутати от ръководещото болшинство. Искаме бистрота, гласност, парламентарна република и тук да се разисква всичко това “, добави тя.

По думите на Нинова времето бързо е потвърдило, че определянето на новата коалиция като коалиция на войната е доста правилно. Тя уточни, че всеки ден се взимат решения, които доближават България към войната и Българска социалистическа партия е изрично срещу това.

„ Виждаме, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи от плаващо към този момент минаха на твърдо болшинство. Те ще си вземат каквито желаят решения, даже с прорез с националния интерес на България, само че дано това да стане пред очите на всички. Защото виждате, че не се свенят да нарушават нито интернационално право, нито българското законодателство. Изказването на Тагарев за Черно море нарушава конвенцията от Монтрьо. Изказването на Денков във Вилнюс, с което поддържа потреблението на касетъчни бомби, нарушава конвенцията, която не разрешава потреблението на това оръжие и към която България е утвърдила “, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.

И обърна внимание: „ За страдание, уважаеми български жители, хвърлят ви прахуляк в очите като опаковат всичко това като евроатлантическо развиване на България. Кое е европейското в потреблението на касетъчни бомби - нещо, което е наказано от целия свят? Франция и Германия са срещу. Те не са ли европейски страни? В този смисъл, позицията на Българска социалистическа партия е надалеч по-близка до тази на нашите европейски сътрудници, в сравнение с до тази на ястребите на войната, които показват всичко под една опаковка като евроатлантизъм. Зад тази опаковка обаче стои едно – паралелната страна продължава да се прегрупира и овладява страната даже и през днешния ден – със подмолни сделки, с реплика на демократични процедури в Народното събрание за избор на регулаторни органи. “

Нинова напомни, че ръководството на Бойко Борисов е направило корупцията законна държавна политика и ненаказуема. Тя уточни за образци инхаус поръчките и предплатените заплащания по публични поръчки, при които нито поръчките са изпълнени, нито средствата са върнати.

„ В момента той, ПП-ДБ и Движение за права и свободи овладяват органите, които управляват средствата и би трябвало да търсят отговорност за тяхното консумиране, които би трябвало да следват за конкурентоспособност и за демократични правила. Т.е. един път корупцията е законна и повторно - в този момент взимат всичко, което би трябвало да накаже тази корупция. И всичко това е поднесено като евроатлантическо бъдеще на България. Питаме ги, къде това в Европа се случва? Няма нищо европейско в това. Българските евроатлантици унищожават същинските европейски полезности, усилват евроскептицизма в България и ни отдалечават от Европейския съюз “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР