С един месец се удължават сроковете за издаване и съответно

...
С един месец се удължават сроковете за издаване и съответно
Коментари Харесай

Удължават се сроковете за издаване и предоставяне на документи по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г.

С един месец се удължават периодите за издаване и надлежно за даване на документите за биологично произвеждане по отношение на използване на.мярка 11 „ Биологично земеделие “ от ПРСР 2014-2020 година Това оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

Срокът за издаване на документите от страна на контролиращите лица става до 30 октомври вместо до момента плануваното – до 30 септември. Съответно срокът за даване на документа на Държавен фонд „ Земеделие “- Разплащателна организация се удължава от 30 октомври на 30 ноември.

Измененията са направени в Наредба № 4 от 2015 година за използване на мярка 11 „ Биологично земеделие “ от ПРСР 2014-2020 година, и са оповестени през днешния ден в брой 76 от 27.9.2019 г.на Държавен вестник.

Целта на смяната в наредбата е да се даде опция за по-голяма точност при осъществяване условията за даване на писмени доказателства от страна на претендентите по размер 11 „ Биологично земеделие “.

От дирекция „ Развитие на селските райони” напомнят, че всички претенденти по мярката, чийто дълголетен ангажимент изтича в края на 2019 година, са задължени да дават на ДФЗ–РА минимум един път подобен документ или документално доказателство за сходство на създадените от тях растителни, скотски или пчелни артикули с разпоредбите на биологичното произвеждане.

Документите би трябвало да удостоверяват положението на парцелите и създадената продукция от земеделската просвета в годината на издаването им и се дават систематизирано за подпомаганите имоти, за които е стихотворец задължението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР