С две постановления правителството одобри трансфери по бюджетите на общини

...
С две постановления правителството одобри трансфери по бюджетите на общини
Коментари Харесай

Дават на общините 6.2 млн. лв. за развитие на училищата

С две постановления държавното управление утвърди прехвърляния по бюджетите на общини в размер на 6 203 604 лева Средствата са за осъществяване на действия по националните стратегии " Осигуряване на модерна просветителна среда ", " Без свободен час ", " Обучение за IT кариера ", " Оптимизация на учебната мрежа " и " Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение ".

По Национален парк " Осигуряване на модерна просветителна среда " се плануват 153 914 лева за осем общински учебни заведения. Те са предопределени за съоръжение на образователни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази, за образователни видеофилми и софтуерни артикули, както и за транспортни средства за осъществяване на учебни практики в действителна работна среда.

Средствата в размер на 307 601 лева по Национален парк " Без свободен час " са предопределени за финансиране на действително взети образователни часове в учебни заведения и детски градини от учители, замествали свои отсъстващи сътрудници. За Национален парк " Обучение за IT кариера " средствата са 144 000 лева Те са за образованието в пет IT центъра в Правец, Русе, Пловдив, Бургас и София на възпитаници от цялата страна за придобиване на професионална подготовка по специалността " Приложен програмист ".

Отпуснатите средства по Национален парк " Оптимизация на учебната мрежа " са в размер на 1 778 506 лв.. Те се дават за финансиране на планове на общини за усъвършенстване на учебната мрежа и модернизация на мрежата от професионални учебни заведения. За Национален парк " Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение " са утвърдени в допълнение 3 819 583 лева С една част от тях ще се обезпечи интернет за 2016 общински учебни заведения. Друга част от средствата ще се употребява за обезпечаване на модерни способи за преподаване, основаване на електронно образователно наличие и потребление на електронни платформи в 878 общински учебни заведения. В 366 институции от системата с спомагателните средства ще се внедряват съвременни технологии в предучилищното обучение и образование на педагогичен фрагменти, а 74 общински учебни заведения средствата ще се употребяват за създаване или разширение на WiFi мрежи и профилиран хардуер, както и за внедряване на съвременни осведомителни и управнически технологии в образованието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР