С два гола на Тодор Неделев националният отбор по футбол

...
С два гола на Тодор Неделев националният отбор по футбол
Коментари Харесай

Националите по футбол обърнаха Северна Ирландия и излязоха на трето място в група С |

С два гола на Тодор Неделев националният тим по футбол съумя да обърне Северна Ирландия от 0:1 до 2:1 в международна подготовка от група С на националния стадион " Васил Левски ". Двубоят се изигра пред към 1000 фенове, като аргументите за дребната посещаемост са или неприятното време, или недоволстството на последователите от преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС, което се случи по-рано денем.

С успеха България зае трето място в група С с 8 точки, само че към този момент и теоретично загуби шансове за класиране на Мондиал 2022, откакто в другия мач от групата довечера Швейцария разгроми Литва с 4:0. Северноирландците остават четвърти с три точки по-малко и мач по-малко.

Президентът на България Румен Радев изгледа мача от трибуните на Националния стадион, като избра да седне измежду малцината фенове, които се престрашиха да участват на дуела в хладната и дъждовна софийска вечер.

Гостите преобладаваха през първата част и справедливо се отдръпнаха с гол задатък на отмора. Северноирландците бяха по-агресивни, по-търсещи офанзивата и единствено отличните намеси на вратаря Иван Караджов избавиха българската мрежа от още попадения през първата част.

Стражът на Арда се намеси ловко в 7-а минута, когато отрази удар на Джордън Томпсън. Малко по-късно още веднъж Караджов бе последна бариера след удар с глава Пади Макнеър.

В 21-а минута Караджов избави следващ удар на Томпсън, а при добавката топката влезе в мрежата, само че попадението бе анулирано поради засада.

Най-добрата обстановка за българския отбор сътвори Кирил Десподов, който в средата на полувремето проби в наказателното поле, само че закъсня с удара и бе блокиран.

Логичното се случи в 35-а минута, когато Северна Ирландия поведе след намесата на ВАР. Конър Уошингтън осъществя с добавка, само че страничният рефер подвигна флага за засада. След преразглеждане на обстановката бе открито, че обстановката е постоянно и попадението бе зачетено.

Българите подвигнаха темпото след почивката и съумяха да изравнят в 53-а минута. Влезлият като запаса Илиян Илиев центрира в наказателното поле и след рикошет топката попадна у Тодор Неделев, който от придвижване я прати в долния десен ъгъл - 1:1.

Попадението даде подтик в редиците на " трикольорите " и 10 минути по-късно още веднъж Неделев вкара хубав надвит гол за 2:1. Плеймейкърът на Ботев Пловдив получи пас от Ивайло Чочев и с акуратен удар с левия крайник от дъгата на наказателното поле не остави шансове на вратаря на гостите.

Две минути по-късно Кирил Десподов стреля рисково, само че този път Пийкок-Фарел съумя да избави.

До края българският тим съумя да затвори добре пространствата в своята половина и удържа успеха.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР