С два ампутирани крака заради тежка трудова злополука Румен Станков

...
С два ампутирани крака заради тежка трудова злополука Румен Станков
Коментари Харесай

Зов за помощ! Нека да помогнем на Румен да проходи отново!

С два ампутирани крайници поради тежка трудова акцидент Румен Станков се нуждае от финансова поддръжка , с цел да може да върви още веднъж. Животът му се е преобърнал напълно на 8 януари 2023 г .

„ Минути след 10:00 часа сутринта трен е блъснал машината, на която по това време се е намирал брачният партньор ми. Той е паднал на релсите и се е оказал под стоманените колела на цялостни товарни вагони. Транспортиран е в УМБАЛ „ Проф. Д-р Стоян Киркович “ в град Стара Загора, където в ранния следобяд е бил вкаран по неотложност за интервенция. Тогава на 47 години – оцеля по знамение “, споделя жена му, продължавайки:

„ Трагичния случай за малко не му коства животът. За спасяването му бяха нужни 16 банки кръв. Месец по-късно, след голям брой тежки и мъчителни интервенции и операции, брачният партньор ми се прибира у дома. И двата му долни крайника бяха ампутирани над коляното. Разминал се на косъм от гибелта, той от ден на ден стартира да осъзнава, че действителността, която е познавал до този миг, в никакъв случай повече няма да бъде същата. “

След първичния потрес, че от здрав , работещ и грижещ се за фамилията си мъж, се трансформира в подвластен от всичко инвалидизиран човек , фамилията е получило и положителни вести – има действителна опция за слагане на протези .

„ Търсихме най-хубавия вид, обмисляхме къде е най-добре това да се случи – дали в България или чужбина. След дълго блуждаене се спряхме на Медико – техническа лаборатория Център за протезиране „ Алегро “ в София. От там ни дадоха оферта за протезиране с две бедрени модулни протези на стойност 497 260 лв. “ , прибавя брачната половинка му.

Семейството споделя, че в началото работодателите ги уверили , че ще им обезпечат всички нужни пари за лекуването. Те не се усъмнили в думите им и съсредоточили напъните си във възобновяване на Румен. По думите им операцията прекосявала през 2 стадия . Първият стадий е обучителен и включва протезиране с микропроцесорно коляно, чийто наем е в размер на 189 000 лв. . През това време ги застигнала и действителността:

„ В този миг всички обещания за обезпечаването на финансова помощ рухнаха и се оказахме изцяло сами. Въпреки компликациите обаче успяхме да покрием част от сумата, а точно за наема на микропроцесорните колена с парите, изплатени му от застраховката. Наивно вярвахме, че става въпрос за някакво закъснение и няма да се окажем още веднъж сами и във втория стадий, който включва слагането на непрекъснатите протези, които са на стойност 308 260 лв.. Уви, сгрешихме -с ега още веднъж сме сами в нелеката битка, без аспект за каквато и да е помощ от страна на работодателя му. “

Ако околните и приятелите на Румен не съумеят да съберат и платят останалата част от сумата до септември, той ще би трябвало да върне протезите , които употребява сега чартърен и да продължи живота си в инвалидна количка.

„ Въпреки всичките ни старания сумата е безусловно непостижима за нашето семейство! Опитваме се всекидневно да вдъхваме религия и вяра на брачна половинка ми за едно по-добро бъдеще, а самите ние не знаем дали такова е допустимо! Затова, благи хора, се обръщаме към вас! Моля ви, подайте ни ръка, подайте ръка на Румен! Само с ваша помощ целият труд, който мъжът ми е положил до момента, няма да бъде безрезултатен! Само с ваша помощ той ще има късмет да се изправи още веднъж на крайници и да води живота, който една неволна човешка неточност щеше да му отнеме! “, моли брачната половинка му.

Всеки, който желае и има опция, може да помогне на Румен да върви още веднъж, като преведе пари на следната дарителска сметка :

Титуляр: Румен Вълчев Станков
IBAN: BG29UNCR70001525683739
Основание: ДАРЕНИЕ ЗА РУМЕН

Тежък случай: Работник загуби двата си крайници, прегазен от трен в рудник „ Трояново-1 “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР