С допълнителни близо 51 млн. лева е увеличен бюджетът за

...
С допълнителни близо 51 млн. лева е увеличен бюджетът за
Коментари Харесай

С допълнителни 51 млн. лева е увеличен бюджетът за ПП по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020 г.

С спомагателни близо 51 млн. лв. е повишен бюджетът за преработвателни предприятия по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от Програма за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020 г.). Това стана със заповед на заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева, която утвърди изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата.

С измененията общият финансов запас по процедурата доближава до 477,2 млн. лева, като по този метод се обезпечава опция за подписване на контракти с всички планови оферти, които дават отговор на критериите за допустимост и финансиране.

Направеното изменение от страна на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, дава опция на Държавен фонд „ Земеделие " да изпрати предложения до претендентите, включени в аварийния лист. Това са планове на преработвателни предприятия, които са минали през всички стадии на оценка по процедурата. Кандидатите следва да показват нужните документи за подписване на контракт.

Сключените спомагателни контракти по тези планови оферти и тяхното осъществяване до 2025 година ще способства за реализиране на задачите на Програмата и в частност на подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР