С договор за кредит от 2200 лв. и устно обещание

...
С договор за кредит от 2200 лв. и устно обещание
Коментари Харесай

Нова измама: Накисват жени с кредит, докато са на козметик

С контракт за заем от 2200 лева и устно заричане да получи куфарче с кремове за лице се оказа 33-годишна варненка след безвъзмездна разкрасителна процедура в козметичен център, който се обитава в мол „ Варна “. Жената попада в първокласния обект за продажба на скъпи козметични артикули след покана по телефона, написа " Топновини Варна ".

Любезна дама я уведомява, че нейна другарка й е направила подарък за рождения ден – гратис разчистване на разположение. Неподозираща, че „ изненадата “ ще й излезе много солено, дамата отива в центъра.

Обектът наподобява „ скъпарски “, а личният състав вдъхва доверие, споделя първичните си усещания излъганата потребителка. Още на рецепцията обаче без пояснение й желаят персоналната карта. Вежлива консултантка я кани в един от многочислените кабинети в центъра и повърхностно я предизвестява, че процедурата ще се записва на видео. Следва обидно увещание какъв брой извънредно е лицето й, по което са се появили първите бръчки. Но специфичните кремове, създадени в лаборатории в Тел Авив, които съдържали „ умни кристали “, можели да поправят вредите, нанесени от времето. Това били артикули от козмецевтиката, която била гражданска война в грижата за външния тип.

И други дами, посетили козметичния център, описват, че в началото консултантките вършат процедурата единствено на едната част от лицето, след което питали клиентката дали резултатът й харесва. Докато трае почистването на втората половина, следва показване на ценоразпис с предлаганите в центъра артикули. Освен кремовете с „ вълшебни “ свойства се предлагат и апарати за ултразвук на цена от 290 лева Кремовете не се продават поотделно, а вървят единствено в комплект с почистващ артикул и околоочен гел. Неясно за какво преди нанасянето на крема се прави проба, а използването е неразрешено, в случай че дамата е бременна, страда от онкологични или бъбречни болести. Консултантката продължава да хвали продуктите и да разпитва дамата каква козметика употребява и с какви финанси разполага. Доверчивата дама се поддава и признава, че е склонна да си вземе първокласната серия. Получила удостоверение, козметичката незабавно отива при финансовия съветник в центъра, който пък услужливо пресмята, че клиентката може да вземе продуктите и да разсрочи заплащането на вноски от по 70 лева за 30 месеца. Следва бързо подписване на контракт за заем. Младата жена получава и документ. После се подписва, че е взела продуктите. В този миг влиза консултантката и декларира, че козметичните комплекти са свършили, само че ще се обадят незабавно, когато получат нови.

Учудена от обстановката, в която сама се е въвлякла, варненката не споделя с околните си за заема, с който се е сдобила. Все отново взема решение да потърси повече информация в интернет. Там с изненада се натъква на десетки изявления от други, опарени от сякаш безобидното показване на израелската козметика. Оказва се, че подобен център има и в столицата и доста други дами са се съгласили да подпишат кредитни бумаги. Отново с помощта на мнения в мрежата дамата схваща, че незабавно би трябвало да се върне и да се откаже и от продуктите, и от заема. В козметичния център обаче към този момент не са толкоз общителни, отхвърлят й приемо-предавателен протокол и декларират, че може да беседва с юристката на компанията. От банката пък й изясняват, че напълно не е първата излъгана, само че заемът е постоянно провиснал и би трябвало да се заплаща. В очакване на диалог с юристката на козметичния център и с вярата да се откаже от продуктите, които по този начин и не е получила, опарената варненка е сезирала Комисията за отбрана на потребителите. Понеже не е единствената, попаднала в такава обстановка, жалбата й е препратена в столицата, където към този момент тече инспекция против компанията./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР