С действията си Сухопътните войски вдъхват увереност, че в тази

...
С действията си Сухопътните войски вдъхват увереност, че в тази
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Сухопътните войски вдъхват увереност със способностите и възможностите си за реакция

" С дейностите си Сухопътните войски вдъхват убеденост, че в тази комплицирана конюнктура са на мястото си, способни са и могат да реагират. Те работят като същински военнослужещи и в полза на обществото “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 20 октомври, на заключителния стадий на командно-щабното обучение " Балкан 22 “. Той поздрави командването и персоналния състав на Сухопътните войски за планирането, организирането и провеждането на учението.

" Балкан - 22 “ е в унисон със дилемите, които извършват Сухопътните войски, както и с ролята и мястото на Българската войска в обезпечаване на защитата и националната сигурност “, безапелационен беше адмирал Ефтимов. Той изрече признателност на командира генерал-майор Михаил Попов и неговия заместител бригаден военачалник Николай Караиванов за това, че с дейностите си водят проведено и системно целия комплициран механизъм на Сухопътните войски.

" Показахме, че Сухопътните войски могат да извършват отговорностите, предоставени им от Конституцията, и то, главното – за отбрана на териториалната целокупност на страната. Въпреки че техниката ни не е най-новата, тя е в редовност и с нея се поразяват сполучливо набелязаните цели. Имаме задоволително муниции и амуниции за нея “, съобщи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, който е планиращ офицер на учението. Той благодари за професионализма, желанието и възприятието за отговорност на целия персонален състав на Сухопътните войски.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов, който е и провеждащия офицер на " Балкан - 22 “, подчертава върху присъединяване на осъвременените танкове Т-72. " Новата техника допуска и нови условия към нас и доста подготовка. По-големите

благоприятни условия изискват по-голяма натренираност и повече познания “, акцентира той.

Двустепенното командно-щабно обучение " Балкан -22 “ с войски за действителни дейности на местността се организира от 13 до 20 октомври 2022 година на образователните полигони " Корен “ и " Сливница “ и в пунктовете за непрекъсната дислокация на формированията. В него вземат участие военнослужещи от Командването и щабовете на формирования от Сухопътните войски, както и сили и средства от състава на Военновъздушните сили и Военномедицинска академия.

Темата на учението е " Участие на формированията от Сухопътни войски в отбранителна интервенция в състава на сухопътния съставен елемент ", а главната цел - да се увеличи сглобеността и да се усъвършенстват качествата на щабовете при обмисляне и осъществяване на отбранителна интервенция в състава на сухопътния съставен елемент, както и ефикасното ръководство на формированията.

В рамките на командно-щабното обучение " Балкан - 22 “ се организираха осем ротни тактически учения, пет ротни тактико-специални учения, едно батальонно тактическо обучение и две тактически учения с бойни стрелби (ТУБС) с наименования " Верея - 22 “ и " Пирински пазач -22 “, в които участваха над 1500 военнослужещи и към 500 единици бойна, специфична и транспортна техника. В ТУБС " Верея - 22 “, което се организира на образователен полигон " Корен “, взе участие механизиран батальон от състава на 2-а механизирана бригада “. ТУБС " Пирински пазач - 22 “ се организира на образователен полигон " Сливница “ и в него взе участие механизиран батальон от 3-о Бригадно командване.

Днес в командния пункт на учението участваха висши офицери от Въоръжените сили. След брифинга та провеждащия учението бригаден военачалник Николай Караиванов за задачите и дилемите на учението на " Балкан-22 “, посредством видеоконферентна връзка от полигоните " Корен “ и " Сливница “ бяха следени настъпателните бойни дейности на механизираните формирования на 2-а механизирана бригада и на 3-о Бригадно командване.

След привършване на учението от през днешния ден, 20 октомври, до 22 октомври по националната пътна инфраструктура ще се извърши напредване на военнослужещи и военна техника, взели участие в ученията, от образователните полигони " Сливница “ и " Корен “ към пунктовете за непрекъсната дислокация на формированията в гарнизоните Враца, Мусачево, Стара Загора, Асеновград, София, Благоевград и Сливен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР