С действията си спрямо Гърция и Република Кипър, САЩ открито

...
С действията си спрямо Гърция и Република Кипър, САЩ открито
Коментари Харесай

Анкара предупреди Вашингтон, че нарушава баланса на силите между Турция и Гърция

С дейностите си по отношение на Гърция и Република Кипър, Съединени американски щати намерено нарушават салдото на силите в района на Източното Средиземноморие, за което Анкара ясно е декларирала във Вашингтон. Това съобщи министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу в коментар за доставките на американски оръжия за гръцката войска, предава " Анадолската организация “.

Според Чавушоглу, макар че Вашингтон споделя противоположното на Анкара, Турция " изхожда от обстоятелствата ".

" Масовите доставки на оръжие за Гърция са явен знак за нарушение на салдото на силите. Същото може да се каже и за гръцката общественост в Кипър, против която Съединени американски щати подвигнаха оръжейното ембарго за една година “, уточни турският министър.

Чавушоглу съобщи още, че в отговор на запитването на Анкара за аргументите за тези дейности на Вашингтон, турската страна е получила отговор за дейностите на гръцката общественост на острова по съдействието със Съединени американски щати и в областта на битката с прането на пари.

" Трябва ли отговорът на такова съдействие да бъде позволение за доставка на оръжия? За какво и против кого? Срещу кипърските турци “, означи турският министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР