С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - От 11 до 15 ч. в Националния политехнически музей на ул. " Опълченска " 66 ще се организира втората дълга " Семейна събота " , оповестиха от музея. Посетителите ще имат шанса да се снимат в специфична цифрова среда с емблематични предмети от предишното, да се потопят в магията на остаряла София и света на техниката.

С помощта на експерти участниците ще си " сътворят " сами неповторими фотографии, които принтирани на момента, ще отнесат със себе си за спомен. Работилницата е част от поредицата фотографски събития на Център " Алос ". Вход: 10 лева (включва 2-ма възрастни с до 3 деца).

- София - Музикално ателие " Изследовател в морските дълбини " , чака деца сред 6 и 10 години в детския теоретичен център " Музейко " от 11 часа.

- София - Какви са заканите в онлайн общуването и защо децата употребяват обществените мрежи.
Това са част от десетте тематики, които ще бъдат сложени на полемика на родителския конгрес " От нас зависи " , оповестиха уредниците от " Теленор ". Събитието ще се организира на 17 март в Sofia Event Center.

 С децата в почивните дни (17 и 18 март)

- София - Малки и огромни лисици са поканени на странствуване в света на детската книга във Вълшебното място на лисиците FOX book café. " Докато родителите лисугери се надлаждавате на чаша хубаво кафе/вино/бира на горния етаж, на долния вашите лисичета ще се впуснат в света на приключенията ", дават обещание уредниците. На Съботното Четене за Лисичета са поканени всички деца на възраст до 10 години.

- София - Между 11 и 15 ч. детският теоретичен център " Музейко " гостува на магазин " Декатлон " - Подуяне, със серия от къси научни опити, в които всички деца могат да вземат участие. Ето и програмата с научни опити: 11 – Мързеливият водолаз; 11.30 – Energy stick; 12 – Стоящият ток; 12.30 – Топло и студено; 13 – Мързеливият водолаз; 13.30 – Energy stick; 14 – Стоящият ток; 14.30 – Топло и студено.

- София - От 15 ч. център по сугестопедия " Вихровения " отваря порти за всички, които желаят да научат повече за метода, посредством който се реализират високи резултати за малко време и се усвоява неведнъж повишен образователен материал. Посетителите на откритите уроци ще могат освен да следят, само че и персонално да преживеят разнообразни моменти от сугестопедичния развой на образование. Входът е свободен.

Неделя

- София - На проява по джу джицу са поканени дребни и огромни от 12 часа в магазин " Декатлон " - Витоша. Участието е гратис, нужна е единствено предварителна регистрация тук.

- София - Сдружение " Общност за демократично обучение " показва сборника " Шантава математика " . Той е основан от децата от центъра и с горделивост ще бъде показан от самите тях. Гостите на събитието от 14 до 17 часа в Essence Center ще намерят отговор на задачата: " Майка имала на посетители доста деца. В къщата имало единствено 3 кревати и с цел да ги побере, решила на всяко легло да спят по 4 деца, какъв брой палачинки би трябвало да направи за закуска, в случай че всяко дете изяжда по 3? ". И още доста други занимателни задания.

- София - Ден за най-малките (1-5 г.) провежда детският теоретичен център " Музейко ". От 10 до 17 " Музейко " ще развива техните умения за другарство, пространствено мислене, въображение. Ще ги въодушевява за творчество и игра. Очакват ги куп специфични действия.

- София - На ателието " Приключение с горили " са поканени децата от 5 до 7 години в природонаучния музей от 11 часа.

 С децата в почивните дни (17 и 18 март)
© "Модо България "

- Русе - На " Концерти на възглавници " дребни и огромни могат да се насладят на духовия квинтет Windy, оповестиха уредниците от " Модо България ". От 11 и 17 часа в Историческия музей ще прозвучи музикалната приказка " Петя и вълкът " от Сергей Прокофиев, както и " Карнавал на животните " от Камий Сен-Санс. Билети се оферират на каса " Опера ".

Час преди всеки концерт в зала " Русе " на музея ще стартира обичайна " Работилница на възглавници ". В нея децата ще могат да декорират своя карнавална маска на тематика животни. След всеки концерт дребните фенове ще могат да участват на музикален урок, извършен от пианистката Венета Нейнска, да прегледат и проучат духовите принадлежности.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР