С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Над 40 районни и национални музеи и няколко галерии от цяла България се показват в първия по рода си " Салон на музеите ", оповестиха от Националния замък на културата, които са основатели на плана. " Салон на музеите " могат да прегледат гратис посетителите на НДК от 10 до 17 часа. Той е ситуиран на 3-я етаж, а влизането в постройката ще става през вход А4.

Пет креативен работилници ще чакат децата на събитието. Ателиетата ще са с вход свободен и ще срещат най-малките с история на изкуството по българските земи.

- София - Военноисторическият музей ще покаже истински флагове на Опълчението, измежду които и Самарското знаме. На националния празник музеят ще работи с вход свободен.

- София - Детският теоретичен център Музейко " чака децата с галерия на екзотични риби и със следните работилници: от 12:30 часа - Символите на България - научна работилница; от 14 - Космически предизвикателства; от 14:30 - МОЯТ МОЗЪК 2: ЗРИТЕЛНИ ИЛЮЗИИ и от 16 часа - Символите на България - научна работилница; Космически провокации.

- Пловдив - Историческият музей афишира вход свободен.

- Търговище - Музеят ще подарява националното знаме на всеки клиент, а няколко от изложбите ще са с вход свободен. Посетителите могат да прегледат и гостуващите изложения " И ний сме дали нещо на света " - на Националния музей на образованието в Габрово, както и " Конят в бита на балканджията " на Етнографския музей навън " Етър " - Габрово.

Неделя

- София - Млади фолклорни гении ще огласят Първо студио на Българското национално радио от 14 до 16 ч. в церемония концерта на ХVIII конкурс " Млади фолклорни гении " на предаването " Рано в неделя " на стратегия " Хоризонт ".

Над 120 деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години ще пеят и свирят с виртуози от Оркестъра за национална музика на БНР. Специални посетители ще бъдат гайдарският състав от Калофер, вокално-инструменталната детска група от Военния клуб на Благоевград и гении от НУФИ " Филип Кутев " – Котел. Входът за фенове в Първо студио на БНР е свободен.

- София - Детският теоретичен център Музейко " чака децата с галерия на екзотични риби и със следните работилници: от 11 часа - Архитектурна работилница; от 12:30 часа - Символите на България - научна работилница; от 14 - Космически предизвикателства; от 14:30 - МОЯТ МОЗЪК 2: ЗРИТЕЛНИ ИЛЮЗИИ и от 16 часа - Символите на България - научна работилница; Космически провокации.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР