С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - От 11 ч. концерт за бебоци в Софийската опера. За по-големите деца е а спектакълът " Шегобишко на острова на чудесата " от 11 и от 14 ч.

- София - " Какъв цвят е джазът и по какъв начин звучат цветовете? " - отговор на този въпрос ще търсят музиканти и художници в матине от поредицата " Джаз за деца ". Участие в импровизациите на сцената ще вземат Венци Благоев (тромпет), Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Сираков (контрабас), Невена Григорова (барабани и вокал) и преподавателят в Националната художествена академия Теодор Лихо.
Вход за деца – 5 лева, за възрастни – 7 лева

 С децата в почивните дни (17 и 18 февруари)
© Красимир Юскеселиев

- София - Ателиета за разработване на мартеници отварят в Националния етнографски музей. От 10 до 16 ч. в майстори ще покажат тънкостите при разработване на мартеници и ще опишат за символиката в основаването и подаряването им. Ателиетата са отворени за деца и възрастни.

- Русе - Детският отдел на Регионалната библиотека " Любен Каравелов " провежда от 11 ч. занятие по Sprey Payting, в което Валентин Денков, дванадесетокласник от професионалната гимназия по туризъм, ще опише и покаже разнообразни техники за художествена работа със спрей. Този вид изобразяване е изключително подобаваща за приказни галактически сюжети и пейзажи, показват уредниците.

- Габрово - В 11 ч. в Дома на хумора и сатирата стартира ателие " Пейзаж – колаж ". То е част от просветителната стратегия към изложбите " Кристо и Жан-Клод. Проекти " и " Роден в Габрово " и е уместно за деца над 7-годишна възраст и фамилии. Необходимо е авансово записване.

Неделя

 С децата в почивните дни (17 и 18 февруари)
© "Модо България "

- София - Карнавални " Концерти на възглавници " ще отбележат в София сезона на огромните карнавали. Организаторите от " Модо България " канят дребните фенове на класическата музика да облекат най-оригиналните си карнавални костюми. Програмата включва музикалната приказка " Петя и вълкът " от Сергей Прокофиев и сюитата " Карнавал на животните " от Камий Сен-Санс в осъществяване на дървения духов квинтет Windy.

Концертите са от 11ч., от 14ч. и от 17ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. " Кракра " №11. Час преди всеки от тях има безвъзмездна музикална работилница, в която децата могат да изработят карнавална маска. Билети могат да се купят онлайн на www.pillows.bg или на място, в случай че са останали свободни места. - София - Ателиета за разработване на мартеници отварят в Националния етнографски музей. От 10 до 16 ч. в майстори ще покажат тънкостите при разработване на мартеници и ще опишат за символиката в основаването и подаряването им. Ателиетата са отворени за деца и възрастни.

- София - От 11 ч. концерт за бебоци в Софийската опера. По същото време за по-големите деца ще се играе спектакълът " Златната ябълка " .

 С децата в почивните дни (17 и 18 февруари)
- София - " Вълшебната къща на Ема " провежда арт работилници за деца в друга възраст. В 11 ч. стартира " Рисувам с мама " за деца сред 3 и 5 година и техните родители. Темата е " Къпкейк ", а дребните актьори ще рисуват върху платно, ще научат по какъв начин да създадат кексче и ще се срещнат с разнообразни техники на отпечатване на точки.
За по-големите - от 5 до 12г., е работилницата " Космос " от 17 ч. Участниците ще научат забавни обстоятелства за космоса и планетите, какви цветове да употребяват и по какъв начин да ги смесват, ще се срещнат с техниката на напръскване и основаване на звезди.

Материалите за заниманията са обезпечени. Местата са лимитирани належащо авансово записване на тел:0887764649 или на [email protected].

- София - Музикално ателие " Загадка за южния полюс " ще даде на децата отговор на въпроса " Какво е Южният полюс? ". Децата ще влязат в ролята на учени, които ще би трябвало да стигнат до него по тайнствен път из музея. След това ще научат повече за значими животни от Южния полюс по време на ролеви игри. Гост преподавател ще е Елена Дамянова - музикален възпитател и фен на природата. Тя ще имитира звуците на животните от Южния полюс с децата на пиано.

Занятията са от 11 до 12.30 ч. за деца сред 5 и 7 години и от 13 до 14.30 ч. за деца сред 8 и 14 години. Необходимо е записване на [email protected].

 С децата в почивните дни (17 и 18 февруари)
© НДК

- София - За втора поредна година феновете на героя от фантастичните романи на Джоан Роулинг – Хари Потър, ще се съберат за " Нощ на книгите за Хари Потър ". Събитието е от 11 до 19 ч. в книжовен клуб " Перото ", а тематиката - " Фантастични животни ", включваща хрумвания цялата сбирка на хогуортската библиотека. Младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат опция да вземат присъединяване във вечер, изпълнена със надпревари, вълшебства, отвари и фантастични животни. За най-хубавите ще има награди.
В " Нощ на книгите за Хари Потър " ще се включи и " Корпусът за бързо гърмене " – студенти-химици от Софийския университет, които със занимателни опити разпространяват науката си. Участието е гратис.

- Бургас - Кукерски игри ще огласят квартал " Меден рудник ", оповестиха от пресцентъра на общината. Шествието стартира в 7.30 ч от вкъщи на " Царя " на ул. " Въстаническа " №55. Кукерите обикалят по домовете с пожелания за здраве, изобилие и благоденствие и с маските и танците си ще гонят и плашат злите духове. В 15.30 ч. в двора на Професионалната техническа гимназия ще стартира фолклорен концерт.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР