С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота
- София - " Джаз за деца " чака дребни и огромни от 11 часа в " Чайната ". Заедно с контрабасиста Васко Хаджигрудев ще свирят и пеят Надежда Димитрова - вокал, Димитър Благоев - китара, банджо, Стоил Иванов - барабани, Невена Григорова - перкусии, вокал, Венци Благоев на тромпет и на чайник. Както постоянно, сцената ще бъде гостоприемна към всички смели инструменталисти и артисти, а вълшебните куфари ще се отворят, цялостни с нови чудеса. Вход за деца - 5 лева, за възрастни - 7 лева

 Работилничка за приложни изкуства
Работилничка за приложни изкуства

- София - " Работилничка за приложни изкуства " приема искащи да се занимават с керамика, грънчарство, приложни изкуства и изобразяване. Занятията са в събота и неделя. Можете да разгледате и да си изберете от курсовете, които се организират до Южния парк, в Бистрица и на Петте кьошета. Ателието предлага също терен и организация за персонални празници.

- София - Фондация " Изиарт " провежда занималня за деца в галерията на Държавна организация архиви. Темата е " История на изкуството ", а занятията са от 10 до 17 часа. Повече информация и телефони за записвания има на фейсбук страницата на фондацията. Ето програмата за събота:

9 - 09:30 - Обичам да играя/Запознанство и игра
9:30 - 10 - Презентация за търговията през античността и средновековието
10 - 10:30 - Разглеждане галерия " под знака на Меркурий "
10:30 -12 - Карта на римските търговски пътища импорт и експорт на артикули и направа на монети от полимерна глина
12 - 13 - Обяд и игра
13 - 13:30 - Презентация за обектите на Сердика
13:30 - 14:40 - При изсъхнало време разходка обект Триъгълна кула/Релефен надпис със старогръцката писменост
14:40 - 15 - Викторина
15 -16 - Изработка на годишен календар с обектите на Сердика.

 С децата в почивните дни (3 и 4 февруари)
© Български център за нестопанско право

- София - Благотворителен базар на обществените предприятия работи в " Сердика център ", проведен от Българския център за нестопанско право. Детски книги и плюшени играчки, ръчно направени свещи, сапуни и бижута, чаени комплекти, билки и домашни сладка, хранилки за птици и още, и още – всичко това, направено с внимание и с мисъл за природата и за индивида, популяризират уредниците на самодейността. Повече за самодейността може да прочетете тук.

- Русе - Продължава " Русе Айс Фест " , ето и програмата за събота:
11:30 - 12:30 - " Малък Сечко ви кани за игра " - анимирани игри на Парти клуб " Веселяците ", зимна февруарска среща с обичани персонажи. Следва галерия на ледени картини. После е церемонията по награждаване на лауреатите от детския конкурс " Живопис на лед ". А от 18 часа – Рок концерт.

Неделя

- София - Фондация " Изиарт " провежда занималня за деца в галерията на Държавна организация архиви. Темата е " История на изкуството ", а занятията са от 10 до 17 часа. Повече информация и телефони за записвания има на фейсбук страницата на фондацията. Ето програмата за неделя:

09 - 09:30 - Обичам да играя
09:30 - 10 - Разходка зала " Улицата " и " Дворцовия кабинет "
10 - 10:30 - Презентация " Фердинанд и неговото семейство "
10:30 - 11 - Кръстословица (асоциации)
11 - 12 - Да сътворим древен британски часовник
12 - 13 - Обяд
13 - 13:15 - Разглеждане зала " Силата на духа "
13:15 - 13:45 - Традиционен календар на българите /празнични дни и обичаи/
13:45 - 15:10 - Декориране на тетрадка с фолклорен претекст
15:10 - 15:30 - Игра на думи
15:30 - 16 - Редене на пъзел с образа на музея

 С децата в почивните дни (3 и 4 февруари) - София - Деца и възрастни могат да се насладят на джаз-мюзикъла " Бременските музиканти " по приказката на Братя Грим. От 11 часа на сцената на Софийската опера и балет ще се играе спектакълът с музиката на Александър Владигеров и текст на песните на Димитър Димитров. Режисьор е Юлия Кръстева, диригент - Стефан Недялков.

Децата ще бъдат сграбчени от пъстрата и непрестанно меняща се сценография на Павлина Ойстерхаус, от костюмите на - на петела, магарето, кучето и котарака – в жанр " Дисниленд ". За възрастните удоволствието е от хумористичните музикални препратки и от джаз хореографията на Светлин Иванов. Спектакълът е с продължение 70 минути и е без антракт.

- София - Колко типа пингвини има по света? В какво са експерти те? Как оцеляват дребните на императорските пингвини в пустошта на Антарктида? Колко типа пингвини има и къде живеят те? На тези въпроси отговор ще получат децата в новото ателие на " Био игри ". Те са поканени на премеждие, по време на което ще издирят типове пингвини в природонаучния музей. Ще научат забавни обстоятелства за тях, ще влязат в " ролята на пингвин " и преживеят какво е да си подобен, ще чуят какви звуци издават и най-после ще си изработят играчка.

Занятията са от 11 до 12:30 ч. за деца сред 5 и 7-годишна възраст и от 13 до 14:30 ч. за деца сред 8 и 14 години. Необходимо е записване на [email protected]. При нужда, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да вземат участие единствено авансово записани деца.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР