С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Международен пролетен фестивал ще се състои от 4 до 7 май в Южния парк. Участие в събитието ще вземат музикални сформира от Украйна, Гърция, Армения и България. Повече за програмата -. София: " Как да превърнем най-обикновена дървена лъжица за готвене в кукла " - на този въпрос ще отговорят уредниците от работилница " ШиШарка ". Заниманието е уместно за деца от 5 до 12 години. София: С изложбата " Българската войска. Началото ", отдадена на 145-ата годишнина от основаването на българската войска, Националният военноисторически музей ще означи 6 май. Входът ще бъде свободен както за изложбата, по този начин и за непрекъснатата вътрешна и външна експозиция.  С децата в почивните дни (6 и 7 май)
© Национален военноисторически музей

София: Виенското колело е тематиката на следващото занятие в " Детска архитектурна работилница ". Участниците ще се срещнат с историята на виенското колело, а най-после всеки ще направи личен модел на оборудването от дървени клечки и ластици. Заниманието е уместно за деца над 6 години. За детайлности и свободни места -. София: " Авиация " е тематиката на съботните занимания в детския теоретичен център " Музейко ". Дейностите за деня включват направа на оригами във формата на аероплан, работилница " Защо летят самолетите? ", в която всяко дете ще може да сътвори собствен модел планер, опити, приказка, посещаване в планетариума. Заниманията са подобаващи за деца в разнообразни възрасти. Подробности за програмата -. София: Музейният учебен център на Националния исторически музей провежда ателие " Чипровски килими ". Заниманието включва сказка за смисъла на фигурите в чипровските килими, както и направа на апликация на чипровски претекстове с гланцова хартия върху картон. Ателието е уместно за деца на възраст сред 5 и 10 години.  С децата в почивните дни (6 и 7 май)
© Национален исторически музей

Пловдив: Тренировка " Първи стъпки в баскетбола " с баскетболния клуб " Академик Пловдив " провежда спортният магазин " Декатлон ". Деца над 8 години и възрастни могат да се включат и да научат нови умения, като пукотевица, подаване, подскачане, дриблиране. Пловдив: В празничния 6 май детски център " Art Kid Box " кани децата да пресъздадат облика на Свети Георги и змея посредством разнообразни изобразителни техники. Заниманието е уместно за деца от 6 до 12 години. Варна: Безплатни пешеходни турове из Варна провеждат взаимно община Варна и Съюзът на екскурзоводите в България. По време на маршрута участниците ще се срещнат с историята и архитектурното благосъстояние на града. Варна: " Зелено бъдеще " е тематиката на просветителното турне " Eco Kids Tour 2023 ". Чрез игри и работилници за преработване децата ще научат по какъв начин да преобразят остарели и ненужни предмети в цветни гирлянди, хартиени животни и моливници. Всяко от заниманията ще носи цветни печати за участниците, които ще бъдат включени в лотария с изненади. Село Червен: От 6 до 8 май ще се организира фестивалът " Средновековен лагер Червен ". Червенската цитадела ще се трансформира в място за исторически възстановки, които ще пренесат посетителите в епохата на Второто българско царство. Реконструкции, оръжия, средновековни български дрехи, декорации и проява на кулинарни практики от епохата ще добавят средновековния роман.  С децата в почивните дни (6 и 7 май)
© егионален исторически музей – Русе

Неделя

София: Разходка из Националния археологически институт с музей към Българска академия на науките, в която децата ще се срещнат с праисторическия свят, дават обещание уредниците от издателство " Точица ". С помощта на талисмана Муз децата ще се допрян до разнообразни артефакти от тази ера, а най-после ще опитат праисторически палачинки.  Разходка из градските музеи и галерии: Книгата Разходка из градските музеи и галерии: Книгата " Още един ден в музея "

София: Работилница за учене на британски език посредством кулинарно прекарване провеждат " Чудодейните феи ". Заниманието включва описване на истории, учене на думи и изречения, свързани с готварската тематика, ролеви игри и спектакъл. Събитието е уместно за деца от 4 до 7 години. Участниците би трябвало да носят със себе си чисти обувки. София: Работилница за декориране на чаша с полимерна глина провежда " Art Academy ". С въображение и благодарение на професионален художник всяко дете ще създаде своя лична чаша. Пловдив: Българската национална приказка " Тримата братя и златната ябълка " оживява на сцената на Държавен куклен спектакъл - Пловдив. Класическата история ще бъде пресъздадена посредством фолклорна музика, национално творчество, ръкоделие и танци. В постановката вземат участие Соня Ботева, Михаела Андонова, Мария Димитрова, Цветелина Маркова. Спектакълът е подобаващ за деца над 4 години. Варна: Класическата приказка на Шарл Перо - " Пепеляшка " ще бъде показана в Държавен куклен спектакъл - Варна. Освен посредством актьорската игра, историята ще бъде допълнена посредством присъединяване на децата от публиката, които ще влязат в облика на принцеси и животни. Постановката е подобаваща за деца наз 3 години.  С децата в почивните дни (6 и 7 май)
© Държавен куклен театър-Варна

Варна: " Социалната чайна " кани децата да вземат участие в работилница за игра с конструкторите на " Лего ". Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР