С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Националният политехнически музей провежда " Семейна събота " , в границите на която посетителите ще могат да прегледат експозициите, да се включат в особено проведени игри и да вършат независими опити в детския ъгъл. Сутринта стартира с познавателната игра " Детектив в музея ", а след нея е ред на странствуване из дебрите на физичните феномени и закони. Все още може да се види и лего ревюто " Кораби, дворци и машини ". Заниманието е част от самодейността " Седмица на фамилията ". София: Университетът за деца провежда отворени порти по инженерна роботика . Участниците ще научат за главните правила на роботиката, мехатрониката и автоматизацията, ще ръководят обучителните роботи " Драко ", основани на микроконтролера " Ардуино ", и ще се срещнат с българския микроконтролер " Тинузавър. Всеки клиент ще запои истинска платка, която да му остане за спомен. Подробности на тел: 0876 81 41 71 (Явор Киряков) или София: Участниците в заниманията на " Детската архитектурна работилница " ще се насочат на въображаемо странствуване в Париж . Те ще основат типичния за града контур от хартия, ще научат някои известни изречения на френски и ще си създадат макет на Айфеловата кула. По време на ателието ще звучи музиката на емблематичния артист Жо Дасен. Минимална възраст за присъединяване е 6 година София: Детският център Yuki Art провежда работилница за изобразяване на тематика " Кунг-фу панда " , с цел да може всеки да се допре до философията на майстора на спагетите от известния анимационен филм. Подробности. София: В Националния природонаучен музей ще се състои работилница за научна илюстрация на тематика " Рисуваме кокичета в ботанически жанр " . Участниците ще се срещнат със характерния жанр на изобразяване botanical art, в който попадат рисунките с внимание върху фините елементи, натуралистичното пресъздаване и едноцветния декор (най-често бял или черен), служител, с цел да не се разсейва фокусът от растението. Предишен опит в тематиката не е необходим. Занятието е уместно за всички (над 14 г.)  С децата в почивните дни (11 и 12 февруари)
© Регионален природонаучен музей-Пловдив

Пловдив: Детски уикенд " Морски свят " провежда Природонаучният музей. Децата ще могат да вземат участие в тематично ателие " В търсенето на Немо ", където най-малките ще оцветяват обичани герои от детски филмчета. Всички деца до 7-годишна възраст ще получат специфичен подарък - зъб от акула и ще научат, че акулите подменят зъби през целия си живот - те разполагат с до 15 реда зъби, като всеки строшен бива сменен с нов от задния ред. Това значи, че през живота си една акула сменя към 20 хиляди зъба. Велико Търново - Драматично-музикалният спектакъл " Константин Кисимов " кани децата на премиерата на новия театър " Пипи Дългото чорапче " . Режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, а в основната роля е актрисата Никол Бойчева. Русе: Работилница за изрисуване на буркани за бонбони и бисквити провежда просветителния център " Дворец на децата ". Целта е участниците да научат по какъв начин да понижат еднократните опаковки и да съхраняват хранителни артикули, а дружно с това да създадат хубав подарък за другар. Темата на рисунките ще е полярните животни и към тази тематика ще е диалогът по време на заниманието. Подходящо е за деца от 3 до 6 години. Подробности -.

Неделя

София: " Зимен фамилен празник " провежда веригата спортни магазини " Декатлон " на Витоша. Децата са поканени да се забавляват в снега и да се включат в съревнование по втурване с шейни - независимо или с възрастен. Сборният пункт е над Златните мостове, къвето би трябвало да се направи регистрация за присъединяване в конкуренцията. Участието е със лична екипировка и шейни. София: Националният исторически музей провежда ателиета по разработване на мартеници . Подходящо е за деца от 5 до 10 година Заниманието включва сказка за произхода на мартениците, разработване на мартеница от обичайни материали и на картичка за Баба Марта. Необходимо е авансово записване на тел. 02 955 7604/ вътр. 139 или 0894 540 117, или на адрес . Подробности.  С децата в почивните дни (11 и 12 февруари)
© НИМ

София: Университетът за деца провежда отворени порти по инженерна роботика . Участниците ще научат за главните правила на роботиката, мехатрониката и автоматизацията, ще ръководят обучителните роботи " Драко ", основани на микроконтролера " Ардуино ", и ще се срещнат с българския микроконтролер " Тинузавър. Всеки клиент ще запои истинска платка, която да му остане за спомен. Подробности на тел: 0876 81 41 71 (Явор Киряков) или София: В Националния природонаучен музей ще се състои работилница за научна илюстрация на тематика " Рисуваме кокичета в ботанически жанр " . Участниците ще се срещнат със характерния жанр на изобразяване botanical art, в който попадат рисунките с внимание върху фините елементи, натуралистичното пресъздаване и едноцветния декор (най-често бял или черен), служител, с цел да не се разсейва фокусът от растението. Предишен опит в тематиката не е необходим. Занятието е уместно за всички (над 14 г.) Пловдив: Детски уикенд " Морски свят " провежда Природонаучният музей. Децата ще могат да вземат участие в тематично ателие " В търсенето на Немо ", където най-малките ще оцветяват обичани герои от детски филмчета. Всички деца до 7-годишна възраст ще получат специфичен подарък - зъб от акула и ще научат, че акулите подменят зъби през целия си живот - те разполагат с до 15 реда зъби, като всеки строшен бива сменен с нов от задния ред. Това значи, че през живота си една акула сменя към 20 хиляди зъба. Варна: Безплатна подготовка по баскетбол предлага програмата на спортните магазини " Декатлон ". Милен Чолаков, играч на баскетболен клуб " Шумен ", ще запознае децата с един от най-популярните групови спортове, който ще ги учи да работят в екип, да разчитат един на различен, да се поддържат и да поддържат връзка лице в лице. Подходящо за момчета и девойки от 7- до 11-годишна възраст. Изискват се единствено да имат комфортно облекло и обувки.

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР