С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. В момента в цялата страна е оповестена грипна зараза - учебните заведения са във почивка, а здравните управляващи предлагат да се заобикаля скупчването на доста хора на едно място. Ако въпреки всичко прецените, че децата са здрави, а дребните групи - безвредни, вижте предложенията за занимания.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

София - Конни надбягвания за Тодоровден ще има из цялата страна. В София Министерство на вътрешните работи обичайно провежда празник от 10 ч. на площада в квартал " Бенковски ", а половин час по-късно на стадиона стартират надпревари и демонстрации с присъединяване на група " Конна полиция " на Столичната дирекция на вътрешните работи.

София - Запознанство с архитекта Льо Корбюзие предлага следващото издание на Детската архитектурна работилница. Участниците ще се срещнат с дефинираните от него пет правилото на модерната архитектура, ще прегледат някои от най-известните му здания, а най-после всеки ще сътвори модел на къща, въодушевена от наученото.

София - Уроци по... цирк провежда център " Дарба " на ул. " Александър декор Хумболт " №7. Заниманията включват жонглиране, юнисайкъл (колело на една гума) и акробатика. Подходящи са за деца над 5-годишна възраст и разрешават да се включи цялото семейство. Участието е гратис, а регистрационната форма е тук. Начален час - 15 ч.

Пловдив - Проектът " Джаз за деца " се завръща в Пловдив. Малки и огромни са поканени да пеят и свирят, импровизират и танцуват под звуците на обичани мелодии от джазовата класика, както и на детски песни. Музикалната стратегия ще бъде изпълнена от Венцислав Благоев (тромпет и банджо), Георги Дончев (контрабас),
Никола Горялов (барабани) и Иван Гърбачев (пиано). Вход за деца - 3 лева, за възрастни - 7 лева
 С децата в почивните дни (7 и 8 март)
© Джаз за деца

Бургас - Занимания по гмуркане за деца провеждат клубовете " Авантюрика " и " Синята пропаст " в " Парк Арена ОЗК ". Инструкторите ще срещнат посетителите с подводните спортове в следена среда и ще им оказват помощ да се допрян до чувството да бъдат водолази. Заниманията са от 12 ч. до 14 ч. и са с авансово записване на тел. 0879/422986. Всяко първо присъединяване е гратис, само че е нужно да се купи билет за посещаване на басейна. Необходимата екипировка е обезпечена от клубовете, а участниците би трябвало да си носят бански, джапанки, плувна шапка и забрадка. Подходящо е за деца от 7 до 16 година

Русе - В 11ч. в градската библиотека " Любен Каравелов " стартира едночасово занятие за деца и родители " Да оцветим дружно ! ". Входът е свободен.

Неделя

София - Ателие " Сгъни хартийка " кани децата да опознаят изкуството за прегъване на хартия оригами . Темата на следващото занятие е " Цветя и Бижута ". Всички нужни материали са обезпечени. Подробности и авансово записване - тук.

 КНИЖАРНИЦА ОРИГАМИ В ПОДЛЕЗА НА НДК
© Цветелина Белутова, Капитал

КНИЖАРНИЦА ОРИГАМИ В ПОДЛЕЗА НА НДК

София - " В света на китовете " е тематиката на следващото ателие от " Био игри ". В първата част децата ще откриват благодарение на биолог какви китове има, риби ли са китовете, застрашени ли са, по какъв начин си приказват и могат ли хората да ги схванат Във втората ще изследват по какъв начин въздействат звуците издавани от китовете върху страстите и всяко дете ще си създаде кит от естествени материали. Заниманието е от 11 до 12. 30ч., а участниците са разграничени в две групи - от 6 до 8г. и от 8 до 14г.

София - Безплатни демонстрации по инженерна роботика и електроника за деца от 4 до 6 клас предлага програмата на " Университет за деца " в квартал " Лозенец ". Желаещите да се включат ще научат какви типове роботи има, по какъв начин могат да станат инженери на роботи и да създадат първите си микроконтролерни платки. Подробности и авансово записване - тук.

 С децата в почивните дни (7 и 8 март)
© Университет за деца

Русе - Историческият музей в града провежда " Феминистична разходка - по женските места наизуст в Русе ". лидер е Ренета Рошкева, организатор " История на България ХV-ХІХ век ". Началото на обиколката е в 11 ч. от къща музей " Баба Тонка ".

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР