С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

София - Физикът Ричард Файнман споделя, че в случай че в някакъв прелом цялото научно познание от света изчезне и би трябвало да го предадем с едно изречение, то би трябвало да бъде: " Всичко е направено от атоми ". Химиците на TechnoMagicLand са избрали съботния ден, с цел да опишат на децата какво още значимо има да се знае за химията. Те са приготвили стратегия, в която ще могат да видят онлайн част от химичните детайли посредством специфична Периодична система. Началото е в 14.30 часа, детайлности - тук.

София - Националният музикален спектакъл показва от 11 ч. мюзикъла " Ян Бибиян " по едноименния разказ на Елин Пелин. Децата ще могат да видят приключенията на палавника Ян Бибиян, който се сприятелява с дяволчето Фют, става все по-изобретателен в белите и попада в подземното царство на злия вълшебник Мирилайлай. Композиторът е Димитър Вълчев, а режисьор - Явор Радованов.

София - Двудневна детска работилница за Свети Валентин провежда магазин ИКЕА за деца над 4-годишна възраст. Участниците ще създадат гипсово сърце, ще го оцветят, декорират и залепят върху рамка от дърво, която също ще изработят сами. Входът е свободен, а местата са лимитирани.

София - В Мега мол София за децата от 11 часа е отворена изобретателната работилничка " Пухкава валентинка на съчка ". В навечерието на празника на виното и любовта децата ще създадат не каква да е валентинка, а пухкава, цветна, на съчка и с благопожелание. Вижте детайлности тук.

София - Детска сладоледена работилница предлага Gelateria Naturale. Аниматор ще опише на децата историята на сладоледа, а по-късно дружно ще сътворят сладолед от напълно натурални артикули. Предвидено е и време за игри, рисунки върху лица и фигурки от балони. Вижте детайлности тук.

Пловдив - Занимания по изкуство и дизайн за деца стартират в частния център " Иформа " на ул. " Христо Г. Данов " 24. Организаторите дават обещание посредством разнородни артистични игри (за екология, обичайни български национални изкуства, храни, образование ) да развиват уменията на децата в приложно декоративните изкуства, да ги срещнат с компютърни стратегии за изобразяване и дизайн (Тux Paint, 3D paint) и да им дадат знания за компютърното моделиране. Подходящо за деца сред 7 и 12 година Подробности - тук.

 Снимка: Университет за деца
Снимка: Университет за деца

София - Безплатни демонстрации по физика, химия, биология, 3D и виртуална действителност, инженерна роботика и електроника провежда за посетителите си Университетът за деца. Ателиетата за разграничени по възрасти - от 2-ри до 12-ти клас. Вижте повече тук.

Неделя

София - Продължава двудневната детска работилница за Свети Валентин в магазин ИКЕА за деца над 4-годишна възраст. Участниците ще създадат гипсово сърце, ще го оцветят, декорират и залепят върху рамка от дърво, която също ще изработят сами. Входът е свободен, а местата са лимитирани.

София - Безплатни демонстрации по физика, химия, биология, 3D и виртуална действителност, инженерна роботика и електроника провежда за посетителите си Университетът за деца. Ателиетата за разграничени по възрасти - от 2-ри до 12-ти клас. Вижте повече тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР