С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - В коледната кулинарна работилничка децата единствено ще могат да подготвят и украсят коледна тортичка - елха. Вижте повече тук.

- София - Коледа в КвАРТала с Маша и Мечока е музикално куклено зрелище, което може да бъде гледано от всички над 2-годишна възраст от 11 часа в Клуба на пътешественика. Вижте детайлности тук.

- София - Валдорфско учебно заведение " Проф. Николай Райнов " кани деца и възрастни от 11 часа на коледен базар с почерпка и театър.

- София - Празничното шоу в " Мега мол " " Коледно зарево " чака своите гости в 16 часа. Очакват ги магии и песни, а измежду гостите ще са магьосникът Скарабуш, Дядо Коледа, коледното джудже, Леденият човек, зайчето Бъни и доста други. Входът е свободен.

- София - Коледно празненство чака деца в бар " Канкун " от 11 часа. Ще има и дарове, несъмнено, направени от самите деца в Работилницата на Дядо Коледа. Вижте детайлности тук.

 С децата в почивните дни (14 и 15 декември)

- София - От 11:00 до 13:00 ч. в Училищна Телерик Академия ще се организира безвъзмездна софтуерна работилница във връзка интернационалния ден " Часът на програмирането " (Hour of Code). Необходима е предварителна регистрация на coderdojo.bg/schedule. Очаква се да вземат участие към 70 деца на възраст сред 7 и 12 година

Тази година децата са поканени да вземат участие в STEAM (научно-технологична) работилница –програмиране в code.org с пъзела на играта Minecraft, основаване на софтуерен минипроект и присъединяване в научни опити.

Децата ще се срещнат с писането на код и ще изследват какво е изкуственият разсъдък (AI) с образци от същинския свят, при които той е оказал помощ да бъдат предотвратени пожари. Те ще основат код, с цел да спрат пожари и да спасят село в света на Minecraft. Безплатният урок по писане на код с Microsoft MakeCode е разполагаем за всеки с Windows, macOS или iPad. По време на работилницата децата ще могат да основат своя STEAM коледна картичка, употребявайки електронни детайли и художествени материали. Също по този начин ще вземат участие и в научни опити.

- София - Кой не обича подаръците? Всички деца за Коледа желаят играчки за дарове, само че какви ли дарове желаят самите играчки? Балеринката Лили, заекът Зоро и роботът Роби бродят сами по улиците на огромния град в снежната стихия, с цел да открият пощенска кутия, в която да пуснат своето писмо до Дядо Коледа. Интересно, какво ли са си поискали те за празника? " Искаш ли подарък? " е за всички над 3 години, премиерата може да се гледа от 17 часа в Столичния куклен спектакъл.

- София - Коледни песни и Джаз за деца@Книгата от 11 часа. Повече - тук.

- София - Работилница за коледни джуджета от вълна ще се организира за децата в парк-хотел " Москва ". Подробности можете да прочетете тук.

 С децата в почивните дни (14 и 15 декември)

- Септември - Дядо Коледа ще пътува в теснолинейката за Добринище. Заедно със Снежанка ще пътуват с влака по целия маршрут от Септември до Добринище и от Добринище до Септември. За най-малките пасажери белобрадият дъртак е подготвил доста дарове и специфични изненади, оповестиха от гражданско съдружие " За теснолинейката ".

Влакът отпътува от гара Септември в 8.45 ч. и идва в Добринище в 13.31 ч. В противоположното направление влакът с Дядо Коледа и Снежанка ще потегли от гара Добринище в 14.15 ч. и ще дойде на гара Септември в 19.21 ч.

За специфичното Коледно пътешестване от БДЖ ще обезпечат спомагателен вагон към теснопътната комбинация. Цената на билета за пътешестване по целия маршрут е 6.50 лева в една посока. Децата до 7-годишна възраст пътуват гратис. Билети могат да бъдат купени от билетните каси на гарите в страната или онлайн на https://bileti.bdz.bg/.

Неделя

- София - Коледен куклен спектакъл в Artmade Kids чака децата от 11 часа.

- София - Коледна работилница за програмиране на роботи чака децата да произведат асистент на Дядо Коледа. Подробности можете да намерите тук.

- София - " Маргаритка " и Дядо Коледа ще са в Paradise Center от 11 часа. Входът е свободен.

- София - Коледен джаз на възглавници чакат децата от 11 и 17 часа в залата на Съюза на архитектите на ул. " Кракра " №11.

- София - Заповядайте във " Веселата къща " в 18 ч., с цел да се насладите на светлинен спектакъл " Рождественска приказка ". Ще има и песни и стихове в кръг, както и коледна майсторилница. Вижте детайлности тук.

 Столичен куклен спектакъл
Столичен куклен спектакъл

- София - В ароматната и снежна история " Бисквитко избавя Коледа " пекарите Роня и Мартин ще опишат за приключенията на храброто бисквитено дребосъче Бисквитко, който дружно с Лоса и Бухала потегля на експедиция в снежната нощ, с цел да достави кутиите с коледни курабийки за празника. Приятелите минават през разнообразни смешни и рискови завършения, с цел да изпълнят задачата си и даже съумяват да избягат от гладната Лиса и да се завърнат в пекарната като същински герои. Представлението е уместно за деца над 3 години, премиерата може да се гледа в Столичния куклен спектакъл от 10.30 и 12 часа.

- София - Благотворителният Коледен базар " Деца подаряват на деца " бе открит в Столичната библиотека и читалище " Бели брези 2007 ". Предметите, всеки от които е на алегорична цена от 2 лв., са направени от децата от ЦДГ " Брезичка ", а със събраните от продажбата им пари ще бъдат купени специфични дидактични средства за образование на деца със характерни просветителни потребности.

- София - Дядо Коледа ще е на посетители в " РадостИ - Школа за прочувствено развиване ". От 10:30 часа добре пристигнали са всички от 1 до 5-годишна възраст, с цел да им раздаде дарове. Вижте детайлности тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР