„С десетилетия не са идвали английски премиери, а сега и

...
„С десетилетия не са идвали английски премиери, а сега и
Коментари Харесай

За първи път! Борисов и Заев заедно при папата на 24 май!

„ С десетилетия не са идвали британски министър председатели, а в този момент и Тереза Мей, и Дейвид Камерън – дори сутринта рано ще им дам и двустранна среща, с цел да обсъдим Брекзит рано “, разяснява Борисов.

За първи път българската и македонската делегация ще бъдат дружно на 24 май при папата.

За историческото събитие заяви министър председателят Борисов през днешния ден, който тази година ще води българската делегация във Ватикана.

„ С македонците дружно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние вървим там, и то постоянно е едно побутване, едно криене, кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме дружно да сме в хотели, дружно да вървим на плочата, сподели министър председателят в Стара Загора.

Вчера на сътрудниците – и на Вучич, и на Тачи, им споделих, тъй като в Скопие се скарахме доста – не желаят да си подават ръка, единият е афектиран, другият е афектиран. И това ми е една от дилемите в този момент и съм уверен, че самите те към този момент са доста надраснали и знаят, че в европейската политика би трябвало да дават персонален образец. Затова съм спокоен “, сподели още Борисов и уточни, че министър-председателят на Англия Тереза Мей също ще пристигна в България и то за два дни.

„ С десетилетия не са идвали британски министър председатели, а в този момент и Тереза Мей, и Дейвид Камерън – дори сутринта рано ще им дам и двустранна среща, с цел да обсъдим Брекзит рано “, разяснява още Борисов.

Епицентър.бг напомня, че предходната година папа Франциск даде поотделно визита на държавните глави на България и Македония – Румен Радев и Георги Иванов.

За последно през 2015 година министър председателят Борисов води българската делегация за визита при папата по случай Деня на славянската книжовност и просвета - 24 май. След срещата на папа Франциск с Борисов на визита дойде и македонският министър председател Никола Груевски. Делегацията на Македония обаче е трябвало да изчака, тъй като визитата на българската делегация се е оказало по-дълго от плануваното.

Тази година ще бъде втората среща на Борисов с папа Франциск.

През 2010 година Борисов бе признат от папа Бенедикт XVI, а през 2002 година като основен секретар на Министерство на вътрешните работи се срещна с папа Йоан Павел II, когато той бе на посещаване у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР