С демонстрация на ръкопашни техники и показ на въоръжение и

...
С демонстрация на ръкопашни техники и показ на въоръжение и
Коментари Харесай

Днес в София, вчера в Пловдив – празник на военния парашутист

С проява на ръкопашни техники и показ на въоръжение и снаряжение през вчерашния ден на площад „ Централен “ в гр. Пловдив  военнослужещите от бригада „ Специални сили “ означиха празника на военния парашутист от Българската войска. В знак на поклонение пред подвига на бойците, починали при осъществяване на воинския си дълг, те сервираха венци и цветя пред паметните плочи на героите-парашутисти в региона на бригадата и пред Паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг до Военния клуб в гр. Пловдив. Със заповеди на министъра на защитата Красимир Каракачанов, началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и командира на бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници от Специалните сили за проявен висок професионализъм при осъществяването на дилемите си. Личният състав на бригадата беше поздравен във връзка празника от вицепремиера Валери Симеонов и от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, съобщи Otbrana.com,

„ Ръководството на Министерството на защитата ще се стреми да обезпечи съответни условия на труд, на кариерно развиване и съответен обществен статус на Специалните сили “, уточни в обръщението си към военнослужещите и цивилните чиновници от бригадата вицеадмирал Емил Ефтимов. Той ги поздрави за постигнатите резултати при осъществяването на трите задачи на въоръжените сили, както и по време на засилените подготовки за взаимно присъединяване с органите на Министерство на вътрешните работи по осъществяване на националния проект за противопоставяне на тероризма.

Денят на военния парашутист ще бъде маркиран днис София с тържествени церемонии по поднасяне на венци и цветя в Алеята на парашутиста в централните софийски гробища (от 10.00 ч.) и пред паметната плоча на починалите парашутисти на площад „ Народно заседание “. 

Във военния обред в символ на поклонение към военните парашутисти, отдали живота си за свободата на Отечеството, който ще стартира в 11.30 ч. пред паметната плоча на починалите парашутисти на площад „ Народно заседание “, ще взе участие министърът на защитата Красимир Каракачановq, оповестява Пресцентърът на МО.

18 октомври е избран за празник на военния парашутист от Българската войска с решение на министъра на защитата през 1994 година На този ден през 1944 година Парашутната тайфа от състава на Първа Българска войска взе участие за първи път в действителни бойни дейности. С цената на свидни жертви, дружината овладява мощно укрепения регион на височината Стражин, откривайки пътя за нахлуване на Българската войска. Офицерите, сержантите и бойците се борят безстрашно, жертвайки живота си, с цел да оцелеят другарите им. За проявения подвиг и всеотдайност целият персонален състав на Парашутната тайфа е нараснал в звание, а телата на всички починали парашутисти са пренесени и заровени в майка България в „ Алеята на парашутиста “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР