С демонстрации и много настроение джудистите ни презентираха Европейското първенство

...
С демонстрации и много настроение джудистите ни презентираха Европейското първенство
Коментари Харесай

С демонстрации и много настроение джудистите ни презентираха Евро 2022

С демонстрации и доста въодушевление джудистите ни презентираха Европейското състезание в София за мъже и дами, на което България за първи път ще бъде хазаин в края на месец април.

Форумът в The Mall събра десетки фенове на бойното изкуство. В ролята на ко-водещ влезе най-успешният ни джудист Ивайло Иванов, който даваше и уточнения за това какво се случва на татамито. А арената на битки бе тъкмо като спортна, даже имаше и часовник за отброяване на времето.

Демонстрацията бе открита от Марк Христов и Божидар Темелков. И всяко тяхно ефектно мятане предизвикваше възгласите на публиката. „ Ключът към триумфа е постоянството”, сподели Марк, който по-рано този сезон завоюва първата си купа при мъжете, като ликува на Европейската купа в Прага. „ В България и стените помагат”, добави Темелков, който пожела триумф на себе си и съотборниците си на шампионата в София.

Последва демонстрацията на съотборничките от ЦСКА Алекса Георгиева и Габриела Димитрова. А по време на тяхното осъществяване Ивайло Иванов обясни главният правила на джудото – уважението към съперника, към треньора, към залата...към всичко. И добави, че категориите в джудото са разпределени по равно – по 7 сред мъжете и дамите.

Атрактивна бе и демонстрацията сред двукратния европейски вицешампион Янислав Герчев, който излезе на татамито с кимоното си от Олимпийските игри Токио 2020, и Денислав Иванов, №1 в света и Европа за кадети. Двамата се срещнаха и във финала на Държавното състезание през януари, тогава борбата бе извоювана от опитния Герчев. „ Тренирам джудо откогато се помня “, сподели олимпиецът. „ Този спорт дава доста, учи на дисциплинираност, на централизация, на почитание. И е доста подобаващ за подрастващите “.

Уменията си демонстрираха също съотборничките от Локомотив София Снежана Граматикова и французойката с наш паспорт Амели Гиюр. А по-късно „ тежките” Борис Георгиев и Ивайло Димитров не оставиха равнодушна публиката с атрактивните хвърляния. Презентацията закриха дамите Лидия Брънчева и Йоана Манова.

„ Няма секрети в нашия спорт “, съобщи бронзовият олимпийски медалист Георги Георгиев, в този момент селекционер на националния ни тим. „ Всичко е в постоянството, упоритостта и.... две-три секрети техники. Всички бойни спортове си наподобяват и поради ценностната система, на която те учат. Но за разлика от другите, джудото е олимпийски спорт “.

Един от най-малките почитатели бе двегодишният Давид, дребният наследник на Ивайло Иванов. След като завършиха батковците и каките той на драго сърце се премяташе на татамито. Презентацията бе открита от Марио Кървавац (Хърватия), шеф на Евро 2022. А поздравления към участниците с пожелания за оценки на шампионата насочи Дами Стойков, вицепрезидент на нашата федерация.

Европейското състезание е от 29 април до 1 май в зала „ Арена Армец”. До тогава националите ще останат на подготовка в зала "Диана ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР