С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че

...
С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че
Коментари Харесай

ВМРО: За две години обществото в Македония се промени към България

С декларацията на 44-ото Народно заседание би трябвало да покажем, че българският парламент има единна позиция и че поддържа Братска Македония . Това сподели националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно заседание за Северна Македония и Албания.
" Обсъждаме декларация на Народното събрание, не декларация на Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия или която и да е друга партия. Голямата част от политическите партии, които са показани в днешния парламент са дали единодушието и са редактирали тази декларация , с цел да има допустимо най-голяма поддръжка. Винаги може да намерим нюанси, постоянно може да тълкуваме и подлагаме на критика. Въпросът е различен. Въпросът е да покажем, че Българското национално заседание има единна позиция, че поддържа Братска Македония, само че не абсолютно .
Той уточни, че в една декларация не могат да се решат историческите разногласия. " Външно министерство и държавното управление дефинират външната политика. Те са изработили една рамкова позиция, която бих споделил, че е една от най-хубавите, касаеща Западните Балкани ", добави още Ангелов.
Според него като страна имаме механизмите Македония и Албания да водят договаряния и да отварят разнообразни глави отсега нататък, да пожелаваме какво да се случи и по какъв начин да се решат нещата. По думите му за две години обществото в Македония се е трансформирало към България .
" Голяма част от хората без да се тормозят споделят своя генезис ", добави още Ангелов. " Вие ли ще ми кажете, че договорът нямал резултат? ", добави още Ангелов. Той се обърна към жителите на Македония и уточни, че страната ни има искания към политиците и управляващите там.
" Подобен спор, който се приказва тук, ние даваме мотив на хората в Македония да си скапват мнението за България и българските политици. Трябва да разделяме политиците в Македония и елементарните жители в Македония. Другото, което е във връзка проблемите, въобще, които съществуват и през днешния ден още веднъж дебатираме по тях, свързани с историята и езика ", разяснява Ангелов.
Според него би трябвало да има декларация, че политиката по времето на тоталитарния режим по отношение на Македония е нещо, което е в ущърб по отношение на националния интерес и което е подправена идеология. " Ние не сме го създали още, а имаме искания към Македония ", добави още депутатът от Вътрешна македонска революционна организация. Според него нашите институции бойкотират хората от Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР