. с дължина на трасето 8700 км, съобщи svpressa.ru. Изданието

...
. с дължина на трасето 8700 км, съобщи svpressa.ru. Изданието
Коментари Харесай

Сложи ли ръка Ердоган върху китайско-руския проект „Копринен път”?

. с дължина на трасето 8700 км, заяви svpressa.ru. Изданието се базира на азербайджанската железопътна компания Ady Container, че първата комбинация напуснала Турция и единствено за 10 дни стигнала казахско-китайската граница, което е 2 денонощия по-рано от плануваното. Влакът доставил 1400 хладилника на немската компания BSH.
През 2021 година влакът ще прави два курса месечно, като ще транспортира към 1 млн пасажери и 6,5 милиона товари годишно. Към 2023 година превозените товари ще доближат 17 млн тона.
 Докато Радев признава всички опорни точки на Китай, Лондон и Пекин се скараха за Хонконг Докато Радев признава всички опорни точки на Китай, Лондон и Пекин се скараха за Хонконг
Напрежението в връзките сред Англия и Китай поради събитията в Хонконг пораства, написа Deutsche Welle, представена от БГНЕС. Външн...
Според профсъюза на транспортните служащи в Турция ускореното напредване на влака станало причина за нарушение на регулярното придвижване на мотрисите и експресните влакове. „ Турските железопътни линии ” отменили 9 влака през подводния железопътен тунел Мармара под Босфора и като цяло спряла придвижването за 92 минути. Това на собствен ред довело до струпване на пасажери по гарите и то по време на пандемията.
В Twitter турският министър на превоза Адил Караисмаилоглу съобщил за велика железопътна победа. А огромният проправителствен вестник в Анкара разгласил публикация под заглавие „ Няма повече болен човек – има могъща Турция ”, в която влакът до Китай е подложен наедно с откритото черноморско находище с газ Tuna-1 със ресурси от природен газ от 320 млрд кубометра и с потреблението на безпилотните самолети Bayraktar TB2 в Карабах.
Изданието svpressa.ru цитира турския политолог Седат Ергин, че в този момент руско-турското съдействие е подложено на стрес-тест: сред страните е образуван „ неповторим модел на връзки, който може да се охарактеризира като конфликтно съдействие и твърда конкуренция ”.
Впрочем имат ли съображение мненията в турските медии, че „ турците са лишили от руснаците Копринения път ”. И въобще до каква степен става дума за стопанска система и до каква степен е политика?
 България може да отвори пътя на коприната към Централна и Западна Европа България може да отвори " пътя на коприната " към Централна и Западна Европа
България би могла да се трансформира в самобитен мост за китайските товари и да отвори „ пътя на коприната " към Централна и Западн...
Превод : Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР