С дълбоко прискърбие приехме вестта за кончината на нашия уважаван

...
С дълбоко прискърбие приехме вестта за кончината на нашия уважаван
Коментари Харесай

УНСС потъна в скръб след внезапната кончина на Стоян Александров

С надълбоко огорчение приехме вестта за кончината на нашия почитан сътрудник, влиятелен учител и бележит академик, дълготраен началник на катедрата "Финанси " на Университета за национално и международно стопанство - доцент доктор Стоян Александров.

Това се споделя в състрадание от академичното управление на УНСС.

От 1982 до 1988 година Стоян Александров е теоретичен секретар, а от 1994 година до 2015 година - началник на катедрата "Финанси ". Чете лекционни курсове по финанси и заем, финанси на предприятията, обща доктрина на финансите, основи на финансите.



Научните му ползи са в региона на финанси на компанията, банково дело и обществени финанси. Автор е на доста учебници и образователни пособия, монографии, научни студии, публикации и отчети.

"Доц. Стоян Александров ще остане в паметта ни като почитан сътрудник, влиятелен и придирчив учител на няколко генерации студенти, дал път за академичното израстване на доста млади учени.

Ще го запомним и като ерудиран академик, непосредствен човек и добър другар, който работеше с отдаденост и висок професионализъм. Неговото име вечно ще остане обвързвано с Университета за национално и международно стопанство. Дълбок реверанс пред паметта му! ", декларират от академичното управление на УНСС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР