С Божествена Света литургия започна във Варна 6-ти декември -

...
С Божествена Света литургия започна във Варна 6-ти декември -
Коментари Харесай

Варна почете Никулден с молебен за здраве, курбан и хоро

С Божествена Света литургия стартира във Варна 6-ти декември - Никулден, празник на моряците, риболовците и банкерите, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Тя бе отслужена в храм " Св. Николай Чудотворец " от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Тази година имениците в морската столица са над 12 200 души по данни на отдел " Гражданска регистрация " към дирекция " Информационно и административно обслужване " в Община Варна. 

По традиция незабавно след литургията пред храма бе отслужен и молебен за здраве, на който участваха кметът Иван Портних, зам.-командирът на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев, регионалният шеф Марио Смърков, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, районни кметове, представители на институции и жители. След тържествената част бе раздаден и рибен курбан, проведен с поддръжката на Община Варна. 

По-късно по традиция бе раздаден курбан за здраве, а варненци се хванаха на кръшно българско хоро пред храма под съпровода на Представителният духов оркестър на Военноморски сили. 

Никулден за първи път бе маркиран и край новото рибарско пристанище в регион " Аспарухово “. По традиция от 18 ч. довечера ще бъдат запалени и светлините на градската коледна елха на площад " Независимост ".

Целия обред през днешния ден вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР