С богата празнична програма лясковското читалище Напредък-1870“ ще посрещне празниците.

...
С богата празнична програма лясковското читалище Напредък-1870“ ще посрещне празниците.
Коментари Харесай

С богата програма в Лясковец очакват Коледа


С богата празнична стратегия лясковското читалище „ Напредък-1870 “ ще посрещне празниците. Със съдействието на Община Лясковец протичат коледните концерти на всички читалищни обединения.

Първи ще се изявят певиците от Състав за остарели градски песни „ Бели ружи “, с живописен началник Добринка Стателова, които на 8 декември от 18:00 часа, в салона на читалището ще честват годишнина от основаването на вокалната група. Те ще показват юбилеен концерт „ 25 години Състав за остарели градски песни „ Бели ружи “, в който гост-изпълнители ще бъдат Мъжка певческа група „ Георги Измирлиев ” при пенсионерски клуб „ Братя Грънчарови ” и Женска певческа група „ Еделвайс ” при НЧ „ Напредък-1869 ” гр. Г. Оряховица.

Читалищната библиотека, както всяка година, ще организира и своето събитие „ Коледа в библиотеката ”, като този път късметлии са четвъртокласници от гимназията, които ще гледат прожекция на коледни филмчета на 11 декември от 15:00 часа. На 12 декември от 18:30 часа, на сцената в читалището, собствен независим концерт ще изнесат представителните възрастови групи на Танцов състав „ Лудо младо “, с началник Павлина Кълчишкова.

Големият Коледно-новогодишен концерт, включващ изявите на всички художествени обединения и колективи на културната реликва, е плануван за 15 декември от 18:00 часа. Читалищният клуб „ Млад етнограф ” под управлението на Николай Марков е подготвил Коледна режисура, която ще бъде показана на 19 декември от 18:00 часа в конферентната зала на Музея на гурбетчийското градинарство. С хубост, деликатност и прелест, на 21 декември ще приключат приветствените танцово-музикални послания към лясковчани, когато танцова школа „ Ритъм “ и балет „ Ритъм “, с педагози Валя Атанасова и Мария Иванова, ще показват коледния си празничен концерт. Той също е на сцената на читалище „ Напредък-1870 ” и стартира в 18:30 часа.

Всички събития от културния календар на читалището се реализират със съдействието на Община Лясковец, при свободен вход и чакат своите гости.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР