С близо една трета повече природен газ е продала държавната

...
Коментари Харесай

"Булгаргаз" е продала с 32% повече газ през първата половина на 2021 г.

С близо една трета повече природен газ е продала държавната компания " Булгаргаз " през първата половина на годината. Причината е увеличеното ползване по отношение на първата половина на 2020 година, когато имаше локдаун и редица предприятия не работеха в продължение на седмици. Но има и нараснало ползване от страна на енергийните сдружения.

Приходите на газовия снабдител обаче се усилват с близо 80%, излиза наяве от доклада на сдружението. Това е по този начин, за какво с изключение на при продадените количества има и растеж на цената. През псоледните два месеца газът нарастна с още 40% и това е явен сигнал, че данните за второто пшолугоидие ще са за още по-голямо нарастване на приходите.

Растат обаче и вземанията от клиенти - главно от обшсинаката " Топлофикация София ".
Резултати
За първото полугодие държавният снабдител е продал 17.5 гВтч природен газ, което е нарастване от 32.3% по отношение на същия интервал на 2020 година Основните консуматори са предпирятията в енергетиката - топлофикациите, химическите фабрики и газоразпределителните сдружения. Заради увеличените количества приходите на " Булгаргаз " също са сколичи (виж таблицата). През този интервал интензивно стартира да.

" Булгаргаз " купува газ главно от Русия, както и от Азербайджан. За разлика от предходната година обаче, когато минимални количества са купени от локален рандеман (0.2% от общия обем), през тази година няма български снабдители.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР