С близо 6,5 млн. лв. без ДДС община Бургас ще

...
С близо 6,5 млн. лв. без ДДС община Бургас ще
Коментари Харесай

Бургас обновява Културния дом на Нефтохимика с над 6 млн. лв.

С близо 6,5 млн. лева без Данък добавена стойност община Бургас ще обнови Културния дом на Лукойл Нефтохим. Предвидена е реорганизация, ремонт, възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката.
Всичко това ще се извърши по плана, спечелил архитектурния конкурс за преустрояване на съществуващата постройка, извършен през 2014 година. На първо място тогава бе класирана създаването на архитектурно студио „ Мото “ ООД с началник на колектива арх. Десислава Стоянова-Иванова.
Общата повърхност на имота е 4180 кв. метра, застроената му повърхност е 2 304 квадрата, а разгънатата застроена повърхност е 6 597 кв. метра.
Проектът планува промени в обемно-пространствения облик на постройката, във функционалната скица с обезпечаване на налична среда, градивно подсилване на постройката, ограничения за реализиране на енергийна успеваемост, ремонт на зрителната зала, сцената и спомагателните пространства, ремонт и замяна на съществуващи настилки, облицовки, съоръжения и други Променят се местата и размерът на седалките в амфитеатъра. Зрителната зала има 605 места в завареното си състояние. Новото решение понижава общия брой до 537 места, разпределени по следния метод: сутерен с 330 места, от които 320 стола (вкл. 28 стола в двете ложи) и 10 места за хора в неравностойно състояние. Балконът ще е с 207 стола.
Срокът за осъществяване е не по-дълъг от 420 календарни дни. Проектът е гарантиран с комбинирано финансиране – със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и от бюджета на община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР