С близо 4,2 млн. лв. ще се финансират проекти на

...
С близо 4,2 млн. лв. ще се финансират проекти на
Коментари Харесай

4,2 млн. лв. трябва да стимулират работодателите да наемат хора с увреждания

С близо 4,2 млн. лева ще се финансират планове на работодатели за основаване, пригаждане и съоръжение на работни места за хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

Средствата се обезпечават по Националната стратегия за претовареност на хора с увреждания, която е одобрена от министъра на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

През 2020 година Агенцията за хора с увреждания (АХУ) ще финансира и планове на профилирани предприятия и кооперации на хора с увреждания, ориентирани към повишение на заетостта на целевата група. Те ще могат да получат до 80 000 лева, като подаването на предложенията стартира от 1 юни.

Близо 1500 души без здравни осигуровки са получили болнично лекуване на стойност 1 162 895 лева

Средствата могат да се употребяват за софтуерно възобновяване на стопанската активност, откриване на нови работни места или преоборудване на към този момент настоящи, както и за създаване на онлайн платформа за разпространение на предлаганите услуги и създаваната продукция.

За обезпечаване на достъп до настоящи или разкривани нови работни места, пригаждане на съществуващи работни места и за съоръжение на нови работни места ще се отпускат до 10 000 лева Проекти за подготовка и преквалификация на ще се финансират с до 1000 лева за 1 човек с трайно увреждания. Агенцията за хората с увреждания ще набира планови оферти по тези съставни елементи от програмата от 15 юли.

На 15 юни АХУ ще започва втора процедура за набиране и финансиране на планове по Програма за започване и развиване на независима стопанска активност на хората с увреждания. Кандидатите би трябвало да са с 50 и над 50% понижена работоспособност и да не вземат участие като притежатели или съдружници в друга компания. Те могат да получат до 20 000 лева

Със средствата могат да се покриват капиталови разноски, да се правят строително-ремонтни действия, да се закупи съоръжение на разкриваните работни места и други

Всички нужни документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет страницата на Агенцията за хората с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР