С благословията на Бойко Борисов това феодално владение – армията,

...
С благословията на Бойко Борисов това феодално владение – армията,
Коментари Харесай

Полк. Миленски: Румен Радев е един от главните играчи, които създадоха бъркотията в нашата авиация

С благословията на Бойко Борисов това феодално притежание – армията, беше обещано на Каракачанов да го осребрява по най-съветския метод, като поддържаше ремонтите на авиацията в Русия и Беларус. Каракачанов и Величков се опитваха да не прекрачват сакралната сума от 100 000 за тези поправки, тъй като тогава те се отпускаха единствено с решение на Министерски съвет. Това разяснява за „ оПозиция с Горан Благоев “ във Faktor.bg военният специалист полк. Владимир Миленски. 

Той напомни, че главно те са осъществявани в Русия и Беларус, която подставено лице на Русия във връзка с ремонта на авиационна техника – нещо, което е ясно на целия свят, с изключение на на нашите ръководещи.

По думите на полк. Миленски тези 100 милиони са подарени на Русия. Така ние помагахме на Путин да натрупа капацитет за тази война. Нещо повече – с тези милиони ние намалихме капацитета на нашите военно-въздушни сили, с цел да има Путин повече мощност да прави тези безчинства на интернационално равнище, уточни военният специалист. 

Полк. Миленски посочи, че основен труженик за поддръжката на тези самолети в Русия постоянно са били Военновъздушни сили и даде своето пояснение на казуса. 

Моите пояснения са плашещи. Първият фактор – водачите желаят да летят, с цел да получават пилотски надбавки – в медиите се загатва за 2000 лева на месец. Не ги упреквам за това, тъй като те са станали водачи, само че са имали злощастие да са част от българските Военновъздушни сили, ръководени постоянно от подвластни управления. Освен това за злощастие тези самолети са непригодни за работа в една натовска войска. Затова получаваме непрекъснат напън от натовските ни съдружници да прекратим поддържането на техника, въоръжение, доктрини и способи на работа, които не правят работа на НАТО като политико-военна организация. Ние непрекъснато получаваме подсещания за модернизиране на нашата войска. Но това е една сложна инвестиция, тъй като изисква доста пари, с което спекулират обаче политиците – това е вторият фактор. И третият, най-злият фактор – е  съветското въздействие, дългата ръка на Москва. Русия има полза да останем на съветски самолети, тъй като те се нуждаят от поддръжка и поправки. Освен това тя ще има постоянно сътрудник вътре в НАТО. Москва беше акредитирала една група съветски авиотехници за година в базата „ Граф Игнатиев “, където би трябвало да бъдат признати новите Ф-16. Когато ти пращат съветски авиационен механик, вие знаете ли кой ви пращат…, попита риторично полк. Миленски. 

Той разяснява и случая със Су-25, който изгоря, само че водачът остана незасегнат, откакто катапултира. 

В авиацията постоянно се случват произшествия, тъй като това е напрегната активност както за индивида, който лети, за хората  на земята и за техниката. Компетентен човек хвърли цялата си експертиза да колективизира отговорността. Но аз бих желал да попитам българските политици и ръководещи - на какъв брой часа полети на българските водачи авиацията ни има изгубен аероплан и на какъв брой часа на френските водачи се случва това, обърна се военният специалист. 

Миналата година имахме изгубен аероплан и изгубен водач – младеж, за който настояват с положителни пилотски качества. На 9 юни почина майор Терзиев. Командирът на авиобаза „ Граф Игнатиев “ получи естрада в Би Ти Ви. Той надъхваше публиката, приказва като един политкомисар. Това беше като надгробно слово, само че не сподели една дума за личната си виновност и отговорност. А той и до момента си е пълководец, поема виновността ката, както тези – „ с мезетата “. Това беше коордирано с Радев, с цел да може да застане като фасада пред него. Защото той към този момент е над това, той към този момент е президент и няма нищо общо с авиацията.  Макар че Румен Радев е един от основните играчи, които сътвориха бъркотията в нашата авиация. Но тогава генералът ( ген. Николай Русев - бел.ред.) насочи неприкрита опасност към българското политическо управление, изтъквам по памет – и дано да не приказват по адрес на авиацията, тъй като ние ще спрем да мълчим и ще предприемем дейности. Странно, че не последва никаква реакция. Ако беше се случило това във Франция – за този военачалник нямаше повече да се чуе нищо, тъй като ще бъде отхвърлен. А казусът не се раздухва, с цел да се резервира репутацията на армията, разяснява полк. Владимир Миленски. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР