С Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх

...
С Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх
Коментари Харесай

Висши духовници зарадваха с подаръци малките пациенти на „Пирогов"


С Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Николай Иванович Пирогов “, ЕАД.

Целта на визитата бе по отношение на идния празник Рождество Христово, светата митрополия да зарадва децата, които се лекуват в болничното заведение.

Подаръците, които бяха раздадени, са предоставени от благотворителната акция „ От деца за деца – 2018 “, която Софийска света митрополия провежда от своите два отдела: „ Милосърдие и щедрост “ и „ Духовно-просветен “, посредством учениците, които учат предмета Религия-Християнство-Православие на територията на Софийска епархия.

Епископ Поликарп и представителите на Софийска света митрополия бяха посрещнати с огромна наслада от дякон доктор Деян Коруноски, доктор Цветко Георгиев - завеждащ неповторимото за България Отделение на новороденото и вродените аномалии  и представители на Пирогов, които ги разведоха в детското поделение, където лекуващите се деца получиха дарове и благословение от името на Негово Светейшество патриарх Неофит.

На проф. Балтов, шеф на Пирогов,  свещеник Поликарп подари диптих с облиците на Господ Иисус Христос и Света Богородица, от името на Негово Светейшество, с благопожелание за здраве, наслада, както нему, по този начин и на неговите сътрудници и лекуващи се деца.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР