С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит

...
С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит
Коментари Харесай

За пример: Свещеници от Софийска митрополия дариха кръв във ...

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийска митрополия се включиха в самодейността на Военномедицинска академия (ВМА) " Бъди един от нас! Дари кръв - избави живот! ".



За поредна година в навечерието на Деня на християнското семейство (21 ноември) свещенослужители, дружно със свои близки, подариха кръв за нуждаещите се пациенти.

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите на ВМА. В тази връзка, в Центъра по трансфузионна хематология на лечебното заведение от време на време се провеждат сходни акции, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на взаимност и присъединяване на цялото общество.



Кръводарителската акция се организира при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.



Всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, от 8.00 до 16.00 часа, без почивен ден.

Ваксинираните против коронавирусна зараза жители също могат да дарят. Ако са с РНК-ваксини, това може да стане 48 часа след имунизиране, в случай че няма нежелани реакции или 7 дни след имунизация, в случай че има нежелани реакции. Хората с векторни ваксини могат да дарят кръв 28 дни след имунизация, в случай че няма нежелани реакции.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР