С ъществуват над 450 000 растителни вида, като някои от

...
С ъществуват над 450 000 растителни вида, като някои от
Коментари Харесай

Домашни растения, които могат да ни разболеят

С ъществуват над 450 000 растителни типа, като някои от тях сме трансформирали в един от най-хубавите способи да прибавим малко цвят и живот в нашите домове. Някои от тях, обаче, могат да се окажат рискови за нас и нашето семейство. Ето и кои са растенията, които не е желателно да отглеждаме в домашни условия съгласно новото видео от канала на Vbox7.com.

Палма Арека

Известна е и с имената „ златна тръстика “, „ жълта палма “ или „ палма пеперуда “. Арека придава тропическа атмосфера на всеки интериор, само че е значимо да знаете, че постоянно по нея се настаняват вредители като паякови акари и лъжещитоносни въшки.

Фикусово дърво

Известно е и като фикус Бенджамин и е постоянно срещано стайно растение. Восъчните му листа събират доста прахуляк, който би бил проблем, в случай че страдате от астма. Растението има и висока централизация на латекс, който може да провокира алергия към него.

Каладиум

Растението е наричано още „ благ крила “ и „ слонски уши “. Изключително неуместно е за домовете ни, тъй като е токсично за хора и домашни любимци.

Дифенбахия

Тези растения се отглеждат относително елементарно, което ги прави известен избор за доста начинаещи. За страдание, наличието на калциев оксалат в дефенбахия го прави извънредно отровно за кучета и котки.

Олеандър

Растението е познато и с името зокум. С красивите си цветове то наподобява извънредно почтено, само че в действителност е мощно отровно. Препоръчително е да не се отглежда у дома, а в случай че минавате около него е добре да сте на разстояние.

Сукуленти

Напоследък тези растения стават все по-популярни по няколко аргументи – те са дребни, евтини и лесни за развъждане. Но могат да бъдат и рискови, в случай че са инфектирани с лъжещитоностни въшки, които елементарно ще се разпространят върху останалите ви растения, а отърваването от тях е извънредно мъчно.

Бонсай

Ако харесвате дървета, може да се изкушите да си вземете бонсай, само че преди този момент е добре да ревизирате какъв тип е той. Хвойновите бонсайски дървета са от същия тип като планинските хвойни и могат да причинят признаци на алергия, като запушен нос и сълзящи очи.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Жeнa и мъж се връщат от покупки в магазина. Жената: - Стойчо, ти вземи бебето, а аз ще донеса вазата, щото като те знам как… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТалибаните отстраниха министерството по въпросите на дамите и го замениха с министерство за поощряване на добродетелта и битка с порокаЩетите, нанесени от него, се разгръщат и отвън границите на страната ниАко някой изпитва подозрение по отношение на легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021Гледайте новата мексиканска поредност от 22 септемвриКирил Петков и Асен Василев показаха политическия си проектМинистърът на туризма сподели още - като се ваксинираш, ще получиш наградаКапсулата " Дракон ", чийто екипаж за пръв път е напълно цивилен, прекара в орбита към 3 денонощия след излитането си от галактическия център " Кенеди " Американската ЕРА сертифицира Licid Air Dream Edition с пробег от 837 км.Тя идва за доста от моделите на iPhone този месецВ процентно отношение броят на позитивните случаи по отношение на броя на направените проби е 7,63%. Процентът бележи лек растеж по отношение на предходното денонощие, когато беше 7,51%Близо 25 000 души участваха тази нощ в тържество навън по случай новата образователна година в един от университетите в Мадрид, без да се съблюдават рекомендациите против COVID-19Ердал Галип завоюва купата в битката в категория до 62 кг свободен жанр на международните училищен игри в Белград. Той реализира три безапелационни победиНападателят се търси " КЕВР може да бъде заставен да вдигне цената на електрическата енергия още през януари ", акцентира Димитър МаноловПентагонът призна, че последният му въздушен удар с дрон в Кабул на 29 август, при който починаха 10 цивилни, измежду които седем деца, е бил трагична неточност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР