С арт инсталация гражданската организация Спаси София засадиха цветя на

...
С арт инсталация гражданската организация Спаси София засадиха цветя на
Коментари Харесай

Спаси София“ засадиха цветя на разораната нива“ до Съдебната палата


С арт апаратура гражданската организация " Спаси София " засадиха цветя на " разораната равнища ", както се показаха те на тротоара до Съдебната палата . На тези изчезнали плочки хората си чупят крайници, ръце и се спъват, само че тъй като не считаме, че това би трябвало да бъде типа на центъра на една европейска столица като в разораната равнища взехме решение да посадим цветя и друга растителност, с цел да има облагородяване на пространството, изясни водачът на гражданската организация Борис Бонев.

След като " Спаси София " алармира за този тротоар още през 2021 година той към момента е с дупки, хлопащи или изчезнали плочи и буци остарял бетон . Преминаването му е освен неловко, само че и рисково за всички поданици и посетители на столицата, изясни Бонев.

На това място трябвало от дълго време да се случи планът за ремонт на площад " Света Неделя ", който бил един от главните планове на столичния кмет Йорданка Фандъкова. С това развиването на града за поредна година и следващ мандат е забавено, посочи Бонев.

Той подсети, че още преди 2 години в качеството си на общински консултант изпратил искане
Всичко за Вашата сватба
за незабавен ремонт навръх този тротоар, само че до този миг не е юридически незабавен ремонт и няма отговор на Столична община . Отново една работа се прави на безпорядък, без никой да управлява дали условията се съблюдават, сподели Бонев.

" Спаси София " ще упорства ремонтът на тротоара до Съдебната палата да се ремонтира преди локалните избори. Ясно е, че в този мандат на локалната власт огромният ремонт на " Света Неделя " няма да стартира и почтено сподели и по-добре да не стартира поради качеството на администрацията, която осъществя ремонтите в града, сподели Бонев в отговор на въпрос на News.bg
 „ Спаси София “ се оплака от напън от ГЕРБ и Движение за права и свободи
„ Спаси София “ се оплака от напън от ГЕРБ и Движение за права и свободи

От партията на Борис Бонев настояват, че употребяват ЦИК „ като политическа бухалка “

Арх. Иван Караджов добави, че би трябвало да има стандарт за тротоарите, с цел да може един път за постоянно тези, които разпореждат и тези хора, които управляват осъществяването на ремонтите, да не приказват свободни съчинения. Във всеки един град има такива стандарти - било то писани или неписани, само че по този начин признатият заем
Всичко за Вашата сватба
от 120 млн. лева за тротоарите сега се усвоява без да има нито един тротоар и обществено пространство в София, което да се осъществя по този сякаш признат от Столична община стандарт, изясни Караджов.

Арх. Росица Николова добави, че планът за възобновяване на площад " Света Неделя " на италианския проектант " Фукас " се апелира в съда, само че това не би трябвало да е причина софиянци и гостите на града да вървят по разрушени тротоари.
 Фирмата, която реди жълтите павета, не била получила и лев
Фирмата, която реди жълтите павета, не била получила и лев

Фандъкова се хвали и със градежа на детски градини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg