С арт инсталация гражданската организация Спаси София засадиха цветя на

...
С арт инсталация гражданската организация Спаси София засадиха цветя на
Коментари Харесай

Спаси София“ засадиха цветя на разораната нива“ до Съдебната палата


С арт апаратура гражданската организация " Спаси София " засадиха цветя на " разораната равнища ", както се показаха те на тротоара до Съдебната палата . На тези изчезнали плочки хората си чупят крайници, ръце и се спъват, само че тъй като не считаме, че това би трябвало да бъде типа на центъра на една европейска столица като в разораната равнища взехме решение да посадим цветя и друга растителност, с цел да има облагородяване на пространството, изясни водачът на гражданската организация Борис Бонев.

След като " Спаси София " алармира за този тротоар още през 2021 година той към момента е с дупки, хлопащи или изчезнали плочи и буци остарял бетон . Преминаването му е освен неловко, само че и рисково за всички поданици и посетители на столицата, изясни Бонев.

На това място трябвало от дълго време да се случи планът за ремонт на площад " Света Неделя ", който бил един от главните планове на столичния кмет Йорданка Фандъкова. С това развиването на града за поредна година и следващ мандат е забавено, посочи Бонев.

Той подсети, че още преди 2 години в качеството си на общински консултант изпратил искане за незабавен ремонт навръх този тротоар, само че до този миг не е юридически незабавен ремонт и няма отговор на Столична община . Отново една работа се прави на безпорядък, без никой да управлява дали условията се съблюдават, сподели Бонев.

" Спаси София " ще упорства ремонтът на тротоара до Съдебната палата да се ремонтира преди локалните избори. Ясно е, че в този мандат на локалната власт огромният ремонт на " Света Неделя " няма да стартира и почтено сподели и по-добре да не стартира поради качеството на администрацията, която осъществя ремонтите в града, сподели Бонев в отговор на въпрос на News.bg
 „ Спаси София “ се оплака от напън от ГЕРБ и Движение за права и свободи
„ Спаси София “ се оплака от напън от ГЕРБ и Движение за права и свободи

От партията на Борис Бонев настояват, че употребяват ЦИК „ като политическа бухалка “

Арх. Иван Караджов добави, че би трябвало да има стандарт за тротоарите, с цел да може един път за постоянно тези, които разпореждат и тези хора, които управляват осъществяването на ремонтите, да не приказват свободни съчинения. Във всеки един град има такива стандарти - било то писани или неписани, само че по този начин признатият заем от 120 млн. лева за тротоарите сега се усвоява без да има нито един тротоар и обществено пространство в София, което да се осъществя по този сякаш признат от Столична община стандарт, изясни Караджов.

Арх. Росица Николова добави, че планът за възобновяване на площад " Света Неделя " на италианския проектант " Фукас " се апелира в съда, само че това не би трябвало да е причина софиянци и гостите на града да вървят по разрушени тротоари.
 Фирмата, която реди жълтите павета, не била получила и лев
Фирмата, която реди жълтите павета, не била получила и лев

Фандъкова се хвали и със градежа на детски градини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР