С аршина за неспазване на противоепидемичните мерки искате да нарушим

...
С аршина за неспазване на противоепидемичните мерки искате да нарушим
Коментари Харесай

На първо четене в здравна комисия: Ще действаме да купим Спутник V, но ще можем ли да оценим безопасна ли е?

С аршина за неспазване на противоепидемичните ограничения желаете да нарушим и европейското законодателство. Така здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов влезе в спор с депутата от Българска социалистическа партия доктор Георги Михайлов при разискването на първо четене дали да стартираме договаряния за потребление на съветската ваксина против ковид „ Спутник V ” – Българска социалистическа партия отново вкара. Този път, на първо четене в здравната комисия, предлагането на социалистите беше признато.
Спорът сред Ангелов и Михайлов стана факт, защото Михайлов не си постави маска откакто приказва, а след това отвърна на Ангелов, че носенето на маска де факто не защищава никой от нищо в залата, където се организира съвещанието на здравната парламентарна комисия. Това е втори подобен с основен воин здравният министър в оставка. А Ангелов беше безапелационен, че позволение за прилагане на лекарствен артикул може да се даде по общоевропейска или национална процедура. Но Ангелов добави, че е въведена централизирана процедура на равнище Европейски Съюз, като наложително в нея влизат артикули с нова субстанция, и артикули за предварителна защита и лекуване на вирусни болести, т.е. ваксини. Към сегашния миг " Спутник V " се прави оценка от Европейската организация по медикаменти, само че процесът не е приключил, уточни той.
 Корнелия Нинова: Отново внесохме в Народното събрание нашето предложение за импорт на имунизацията “Спутник V ” Корнелия Нинова: Отново внесохме в Народното събрание нашето предложение за импорт на имунизацията “Спутник V ”
“Отново внесохме в Народното събрание нашето остаряло предложение държавното управление да стартира диалози за импорт на ваксина “Спутник V&rd...
Имаме задоволително други ваксини, има 65% искащи да се имунизират, можем да имунизираме по 50 000 души дневно през месец май и 55 000 през юни, акцентира Ангелов. В плана за решение Българска социалистическа партия упорства, че имало компликации за набиране на нужните количества ваксини и че представител на Европейска комисия споделил, че страните от Европейски Съюз могат да се доставят с ваксини отвън тактиката на Европейска комисия, само че на лична отговорност.
Според ръководителя на ИАЛ Богдан Николов поддържа здравния министър – не можело да се вкара към момента „ Спутник V ” в България без евроодобрение, тъй като става въпрос за артикул, който има други възможности и който е освен за профилактика, а и за лекуване. Ангелов пък сподели, че ИАЛ нямала потенциал да оцени съветската ваксина – дано мислим с действителните благоприятни условия, с които разполага България, с цел да не излагаме на риск живота и здравето на българските жители. Припомняме, че в Словакия тъкмо поради оценка на словашката ИАЛ ", въпреки да пристигнаха 200 000 дози.
Чл. 10 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина не дава опция да внесем „ Спутник V ” без европейско утвърждение, настоя и депутатът от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Можеше да се добави " внимателно " в закона " и лекуване " в закона, опонира Михайлов.
Векторите на " Спутник V " и на AstraZeneca са напълно разнообразни, не казвайте, че страничните реакции са идентични, прикани проф. Андрей Чорбанов. Не може да считаме, че просто тъй като тя е съветска, не става. Има ли по какъв начин да разберем какво е състояние в Унгария, където " Спутник V " се употребява всеобщо, попита Чорбанов, народен представител от " ИТН ", който се отбрани, че е последният човек, който може да бъде разгласен за русофил. Не знам какво е направила Унгария, тъй като не им знам законодателството и какви наказания може да им бъдат наложени от Европейски Съюз, отвърна Ангелов.
 Бразилия не утвърди Спутник V, инспектори от Европейски Съюз са в Русия да изследват имунизацията Бразилия не утвърди " Спутник V ", инспектори от Европейски Съюз са в Русия да изследват имунизацията
Бразилската национална организация за санитарна ревизия не позволи импорт и приложимост в страната на съветската ваксина " Спутник V ", оповестява ТА...
Бразилия разгласява предварителна информация, че няма да купува " Спутник V ", тъй като имунизацията не стопира ковид да се развъжда, посочи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. И попита за какво не демонстрираме интерес към други съветски ваксини, като антигенната " ЕпиВакКорона ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР