С апел до гражданите и политическите партии, които искат да

...
С апел до гражданите и политическите партии, които искат да
Коментари Харесай

Македонският вътрешен министър с апел към протестиращите в Скопие: Не рушете демокрацията!

С зов до жителите и политическите партии, които желаят да изразят правото си на митинг, се обърна министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски, който прикани за кротичък и либерален митинг „ при съблюдаване на законовите разпореждания за обществени събирания, както и ценене на задължението на полицейските чиновници за обезпечаване на мира и стабилността “, написа Българска телеграфна агенция.

„ Бъдете сигурни, че никой няма желание да попречва правото на кротичък митинг, както се чака в една демократична страна. Но офанзиви, които целят да провокират междуетническо напрежение и ескалация от различен вид, по никакъв метод не способстват за демокрацията, в противен случай, съставляват сериозен удар върху нея. Това е просто противоположното на всичко, което отстояваме в построяването на нашата страна. Република Северна Македония е страна на всеки един жител, учредена на концепцията „ Едно общество за всички “, от която не се отклоняваме и ще продължим да я насърчаваме и утвърждаваме “, написа Спасовски, наблягайки, че „ да нараниш служител на реда значи да вдигнеш ръка против страната, против сина и брата, които правят служебни дейности, с цел да бъде обезпечена сигурността и сигурността на всички.

Призивът на министъра на вътрешните работи беше изпратен часове след началото на днешния митинг и след избухналата в последните два дни ескалация, преди ден в конфликти с полицията, а през вчерашния ден – сред представители на митинга и група младежи наоколо до паметника на Скендербег.

Маршрутът за довечера е изменен и шествието няма да минава в региона на Скопие, в който живеят най-вече представители на албанската етническа общественост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР