С 61 гласа за, 39 против, при 100 присъстващи депутати

...
С 61 гласа за, 39 против, при 100 присъстващи депутати
Коментари Харесай

РСМ: Парламентът гласува дневния си ред, но не стигна до работа по същество

С 61 гласа " за ", 39 " срещу ", при 100 присъстващи депутати Народното събрание в Република Северна Македония съумя да одобри дневния ред на 71-то си съвещание в края на втория си работен ден тази седмица и втори ден от оповестената от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ дейна обсада на работата му.

Координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски реагира на метода, по който ръководителят на Народното събрание Талат Джафери управлява съвещанието и извършено гласуването.

Първите точки от дневния ред обаче не бяха прегледани заради неявяване на вносителите и ръководителят Джафери предложи да се разисква по т.13 - Проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за финансовите сдружения. Предложението беше признато, само че последваха нови реакции и претенции за промени на дневния ред и съвещанието беше прекратено. То ще продължи в границите на утрешния ден.

Тактиката на дейната обсада на работата на Народното събрание, оповестена от опозицията ВМРО-ДПМНЕ е да се попречи на приемането на закони, които те преценят като нездравословни.

Ще има и други стъпки, съобщи в изявление за македонската телевизия Телма водачът на опозицията Християн Мицкоски, без да посочи какви. Според него държавното управление в Република Северна Македония няма потенциал да взема решение проблемите и отводът на премиера Ковачевски да одобри лидерска среща, на която да бъде контрактувана дата за предварителни избори е повода за този метод на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР