С 45 гласа за, 6 въздържали се и нито един

...
С 45 гласа за, 6 въздържали се и нито един
Коментари Харесай

ОКОНЧАТЕЛНО: Заплатите в градския транспорт започват да скачат от 2020 г.

С 45 гласа „ за ”, 6 „ въздържали се ” и нито един „ срещу ”, Столичният общински съвет одобри предлагането на кмета да бъде подписано тригодишно съглашение, което да подсигурява повишението на заплатите на чиновниците в градския превоз с по 10% в идващите три години, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първото нарастване на възнагражденията на заетите в общинските транспортни сдружения ще стане факт през 2020 година

До това решение се стигна, откакто синдикатите желаеха заплатите на водачите да бъдат нараснали, с цел да се реши проблемът с дефицита им в системата.Съветниците от Българска социалистическа партия не поддържаха повишението на заплатите чак от следващата година.

„ В транспортна комисия, която заседава през зимата дадохме заричане, че при актуализация на бюджета ще търсим опция за увеличение на работните заплати и разпределяне на средства за възстановяване на битовите условия, които бяха главен миг в техните претенции. Темата с изключителните часове също ги тормози ", напомни Калоян Паргов и акцентира, че желае нарастване на възнагражденията на чиновниците от през днешния ден, а не през 2020 година.

„ Въздържахме се от поддръжка, тъй като самите те не одобряват това съглашение. Няма по какъв начин ние да не се съобразим с волята, желанието и справедливите претенции на работещите в градския превоз, те не одобряват по този метод да бъде затворен казусът, поради това, че някой го е боязън от предизборната акция ", добави още той.

Заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов сподели, че на този стадий не може да се мисли за пренасочване на останки от бюджета на общината, тъй като той е изпълнен на 100% и няма средства за преразпределяне. Барбалов добави, че за нарастването на заплатите на чиновниците в сдруженията ще бъдат отделени 20 млн. лева, а за 20% скок на възнагражденията през тази година общината е заделени 14 млн. лева

Около 100 души не доближават в автотранспорта, толкоз е дефицитът и в електротранспорта.

Кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че общинските съветници са подкрепили отчета ѝ, обвързван с опцията да се закупят с евросредства 82 електробуса, 30 тролея и 25 нови трамвая.

„ Когато успеем да осъществяваме тези планове, ще имаме на 100% сменени тролеи и рейсове в придвижване и много сериозен прогрес във връзка с трамваите “, разяснява градоначалникът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР