С 40% за година поскъпнаха имотите на територията на Стара

...
С 40% за година поскъпнаха имотите на територията на Стара
Коментари Харесай

Имотите в Стара Загора поскъпнаха с 40% за година, ето кои са предпочитаните локации

С 40% за година нарастнаха парцелите на територията на Стара Загора. Това сподели пред Бисер Орлов, ръководител на Регионалната конструкция на Национално съдружие " Недвижими парцели " и притежател на една от огромните брокерски компании.

" Причина за повишаването е увеличеното търсене. А повода за по-голямото търсене пък е в несигурното време и в устрема и желанието на българина да отбрани парите си ", разяснява Орлов.

По думите му, най-предпочитани остават " тристайните жилища ", включващи хол (всекидневна), спалня и кухня.

Интересен миг, който се следи в този момент на пазара е, че цената за сходни жилища с централна локация се е изравнила с тази на жилища, които се намират в кварталите, като се изключи " Зора " и " Кольо Ганчев ". Като причина, експертът показва усъвършенстваната инфраструктура, вследствие на което за клиента към този момент е без значение дали парцелът му ще се намира в центъра или в периферията на града.
 Build to Rent навлиза у нас като опция на обичайна инвестиция в къщи и жилища
Нов тип парцели стават все по-популярни у нас, какво е особеното при този тип строителство

Какви са междинните продажни цени и наеми на приблизително висок и висок клас жилища

" Купуват всевъзможни хора, само че сякаш като профил на най-честия клиент може да се каже, че това са купувачи на възраст сред 30 и 40 години, с положително обучение. В множеството случаи, с изключение на парцела, решаващи за договорката се оказват и прилежащите и общите елементи, за които евентуалните нови притежатели също желаят да са в положително, даже чудесно положение ", показа Орлов.

Интересна наклонност във връзка с по този начин наречените " градски парцели " е и фактът, че към този момент се търсят и огромни жилища - с над 70-80 квадратни метра застроена повърхност. Тук, съгласно експерта, нарасналото търсене се изяснява и с пандемията - ограниченията за ограничението й са предиздвикали хората да преоценят цената на пространството.

С 40, даже с 50 %, по отношение на предходната година, са нарастнали цените и на селските парцели в околните към Стара Загора дребни обитаеми места.
 70 000 евро за вила на село, към този момент не е скъпо
Къща на село към този момент коства, колкото дребен апартамент в огромен град

Търсят се къщи с ток и канализация, които съвсем не се нуждаят от ремонт

" Освен обичайните местоположения северно от града - като Борилово, Казанка, Сулица, Пъстрово и др, в този момент клиентите купуват и Могила, Калояновец, Християново ", уточни Орлов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР