С 37% спаднаха продажбите в Сингапур през първото тримесечие на

...
С 37% спаднаха продажбите в Сингапур през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Сделките намаляха с близо 40%

С 37% спаднаха продажбите в Сингапур през първото тримесечие на настоящата година. Общият размер на вложения възлиза на 3.02 милиарда USD, сочи разбор на консултантската компания Cushman & Wakefield. „ През първите три месеца на 2020-та огромните търговски покупко-продажби отсъстваха. Това са първите резултати от пандемията с ковид. Продавачите не желаеха да вършат отстъпки в цената, надявайки се, че отражението на пандемията върху стопанската система ще е краткотрайно и доверието в пазара ще се възвърне бързо. В същото време купувачите заеха изчаквателна позиция, за да се възползват от по-изгодни цени. Най-вероятният сюжети обаче е икономическият спад да докара до международна рецесия”, споделя шефът на Cushman & Wakefield за Сингапур и югоизточна Азия Кристина Ли.

От януари до март 2020 година продажбата на търговски парцели регистрират спад от 81%, до 183.4 млн. USD по отношение на четвъртото тримесечие на 2019 година

В браншове като жилища и хотели няма подписани покупко-продажби. В промишлената сфера продажбите регистрират спад от 22%, до 606.8 млн. USD. В капиталовия оборот за първото тримесечие единични покупко-продажби на цена над 10 млн. USD са се сключвали в жилищния сегмент, а общият размер е бил 2.02 милиарда USD, което е двойно повече по отношение на предходното тримесечие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР