С 32 награди Грами“ Бионсе има най-много спечелени награди в

...
С 32 награди Грами“ Бионсе има най-много спечелени награди в
Коментари Харесай

Музикантите, които никога не са печелили „Грами“

С 32 награди „ Грами “ Бионсе има най-вече извоювани награди в историята. (Съпругът ѝ Джей-Зи не е доста надалеч след нея с 24). Други обичани музиканти в листата на многократните носители на награди „ Грами “ са Брус Спрингстийн, Арета Франклин и Пол Маккартни.

Но има и доста всепризнати реализатори, които в никакъв случай не са били удостоявани с дребната златна плоча на Звукозаписната академия. От АББА до Тупак – ето някои от тях.

Номинации: 5

Първата номинация на шведската поп група е едвам на премиите „ Грами “ през 2022 година, когато „ I Still Have Faith in You “ е номинирана за запис на годината.

Номинации: 8

През 1998 година Backstreet Boys изгубиха от Лорин Хил в категорията „ Най-добър нов реализатор “. (Другите номинирани бяха Андреа Бочели, Натали Имбрулия и Dixie Chicks.)

Номинации: 16

Някои от ранните номинации на исландската еклектро поп принцеса са за музикалните ѝ клипове, като се стартира с „ Human Behavior “ на премиите „ Грами “ през 1994 година

Номинации: 8

Гуен Стефани има 18 номинации за „ Грами “, от които печели 3; брачният партньор ѝ към момента не е спечелил нито една.

Номинации: 12

Тревор Смит-младши, прочут още като Бъста Раймс, е номиниран за доста свои песни, само че единствената му номинация за албум на годината е за присъединяване му в „ Tha Carter III “ на Лил Уейн. (Той губи от „ Raising Sand “ на Робърт Плант и Алисън Краус.)

Номинации: 0

Въпреки че няма нито една номинация, легендата на рокендрола Чък Бери получава „ Грами “ за изцяло творчество, която му е връчена през 1984 година

Номинации: 1

Единствената номинация на Краля на готиното е за песента „ Everybody Loves Somebody “ в категорията „ Най-добро мъжко вокално осъществяване “ на премиите през 1965 година Той губи от Луис Армстронг за „ Hello, Dolly! “ (По това време синглите и албумите могат да бъдат номинирани в една и съща категория.)

Номинации: 2

„ Confident “ на Деми Ловато беше номиниран за най-хубав поп вокален албум на премиите през 2017 година, само че Адел взе трофея за „ 25 “.

Номинации: 13

След две номинации за работата си с групата Supremes, Даяна Рос печели първата си солова номинация за „ Ain’t No Mountain High Enough “ през 1971 година Шокиращо е, че тя в никакъв случай не е печелила, само че 7 пъти е била водеща по време на церемонията и също по този начин има премия Грами за изцяло творчество.

Номинации: 0

Групата Grateful Dead в никакъв случай не е била номинирана, само че фронтменът Джери Гарсия получи номинация за присъединяване си в албума „ Bluegrass Reunion “ от 1992 година

Номинации: 3

„ Live and Let Die “ се състезава за най-хубаво хард рок осъществяване с вокал на премиите през 1993 година, само че губи от „ Give It Away “ на Red Hot Chili Peppers. (Другите номинирани са „ Smells Like Teen Spirit “ на Nirvana и „ Jeremy “ на Pearl Jam.)

Номинации: 2

И двете номинации на Дженифър Лопес бяха за най-хубав танцов запис: „ Waiting for Tonight “ и „ Let’s Get Loud “.

Номинации: 1

Рок легендата е номиниран за „ Грами “ месеци след гибелта си през септември 1970 година Но неговата версия на „ Star Spangled Banner “ губи премията за най-хубаво модерно инструментално осъществяване от албума на Хенри Манчини „ Theme From ‘Z’ and Other Film Music “.

Номинации: 2

Двете номинации на Jonas Brothers включват най-хубав нов реализатор (която губят от Адел) и най-хубаво поп дуетно/групово осъществяване за „ Sucker “ (която губят от Лил Нас Екс и Били Рей Сайръс с „ Old Town Road “).

Номинации: 1

Единичната номинация на Journey е на премиите „ Грами “ през 1997 година за „ When You Love a Woman “ в категорията „ Най-добро поп осъществяване от дует или група с вокал “.

Номинации: 13

Много от най-запомнящите се шлагери на Кейти Пери са били номинирани за Грами, в това число „ Teenage Dream “, „ Dark Horse “, „ Hot N Cold “, „ California Gurls “ и „ I Kissed a Girl “.

Номинации: 11

Изпълнителката на „ Born to Die “ има късмет да прекъсне серията си от загуби на тазгодишните награди. Тя е номинирана в 5 категории, в това число за албум на годината за „ Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd “.

Номинации: 14

Мартина Макбрайд беше познато име в кънтри категориите в края на 90-те и началото на 2000-те години, само че не е била номинирана към този момент над десетилетие.

Номинации: 8

Бившата звезда на Disney Channel също има късмет да излезе от този лист напълно скоро: На тазгодишните „ Грами “ тя има 6 номинации, в това число за албум на годината за „ Endless Summer Vacation “ и за запис на годината за „ Flowers “.

Номинации: 12

Работата на Ники Минаж по саундтрака на кино лентата „ Барби “ може да ѝ донесе първото „ Грами “ в кариерата: песента ѝ „ Barbie World “ е номинирана за най-хубава ария, написана за образна медия, и за най-хубава рап ария.

Номинации: 4

Първата номинация на Биги Смолс е за сингъла му „ Big Poppa “ от 1994 година, който губи премията за най-хубаво рап соло осъществяване от „ Gangsta’s Paradise “ на Coolio.

Номинации: 8

NSYNC в никакъв случай не печелят „ Грами “, само че Джъстин Тимбърлейк има 10.

Номинации: 4

Половината от номинациите на Пати Смит са за описване на аудиокниги: една за романа на Ю Несбьо „ Blood on Snow “ и друга за личните ѝ записки „ M Train “.

Номинации: 4

„ Bohemian Rhapsody “ има 2 номинации: Най-добро поп вокално осъществяване от дует, група или хор и Най-добър аранжимент за гласове (дует, група или хор). Губи първата премия от „ If You Leave Me Now “ на Chicago, а втората – от „ Afternoon Delight “ на Starland Vocal Band.

Номинации: 7

Шест от седемте номинации на Rush са за най-хубаво рок инструментално изпълнение; седмата е за документалния филм от 2010 година „ Rush: Beyond the Lighted Stage “, който губи в категорията „ Музикално видео/дълга форма “ от „ When You’re Strange “, документален филм за The Doors.

Номинации: 2

По-ранната работа на Селена Гомес въобще не беше приета на премиите „ Грами “, само че албумът ѝ „ Revelación “ от 2021 година беше номиниран за най-хубав латино поп албум, а тя има номинация за албум на годината за присъединяване си в „ Music of the Spheres “ на Coldplay от 2021 година

Номинации: 16

Калвин Броудъс, по-известен като Снуп Дог, е получил редица номинации за съдействие с реализатори като Кейти Пери, Доктор Дре и Кендрик Ламар. Но някои от неговите лични сингли, в това число „ Gin and Juice “ и „ Drop It Like It’s Hot “, също са били номинирани.

Номинации: 7

Тази година Тупак може да завоюва посмъртно първото си „ Грами “: „ Dear Mama “, документалният минисериал за рапъра и майка му, е номиниран за най-хубав музикален филм.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР