С 3000 лампички коледната елха в район Източен“ грейна тази

...
С 3000 лампички коледната елха в район Източен“ грейна тази
Коментари Харесай

Коледната елха в „Източен“ грейна с 3000 лампички

С 3000 лампички коледната елха в регион „ Източен “ блестна довечера в целия си искра. Запалването на 11-метровото празнично украсено дърво в парк „ Каменица “ бе мотив за празника, който събра пловдивчани на откритата сцена.

След като увериха присъстващите, че неслучайно са избрали регион „ Източен “, където да дойдат на първо време и да поздравят жителите му, Дядо Коледа и Снежанка поканиха на сцената кмета Иван Стоянов. Заедно с него те отброиха до 10 в противоположен ред преди светлините на елхата да озарят парка. Последва превъзходна заря, която даде начало на декемврийските празници.



„ Благодаря на всички родители и деца, които са тук, с цел да станат част от празника и да споделят страстите с участниците в програмата. Радвам се, че избрахте да бъдем дружно довечера и да спазим традицията “, обърна се районният кмет към присъстващите. Всяко дете, пристигнало на празника, получи обезпечени от Иван Стоянов коледна шапка и брошура.

Публиката запя с 6-годишната Елизабет Армен една от най-популярните и обичани коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в съвсем всички страни по света – „ Тиха нощ, свята нощ “.
Празникът продължи с прочувствените осъществявания на Теди Кръстева и Наталия Ташкова от ДГ „ Детелина “, чиито четиристишия „ Дядо Коледа “ и „ Гиздава елхица “ събраха аплодисментите на присъстващите.

За положителното въодушевление се погрижиха и дребните гении от вокално студио „ Синтез “ към Център за поддръжка за личностно развитие-ОДК Пловдив. „ Колкото звезди в небето, толкова здраве в тази къща “, нарекоха дребните коледари от ДГ „ Наталия “ и благодариха на положителните стопани и благословени домакини, поканили ги на празника, завършвайки с благословията: „ мир и любов да настане “.

Дядо Коледа извикаха с ария и музикалните дарования от арт група „ Славена “, а на финала танцьорите от любителски състав „ Бългъръ “ поканиха присъстващите на Дунавско хоро. И защото децата настойчиво отказваха да бъде поставена точка на празника, се наложи Снежанка също да влезе в ролята на танцьор, с цел да изиграе с тях танца на шоколада.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР