С 28 гласа за“, 15 против“ и 5 въздържал“ се,

...
С 28 гласа за“, 15 против“ и 5 въздържал“ се,
Коментари Харесай

Мнозинството на ГЕРБ във Варна победи, общината подарява акциите си в Пловдивския панаир на частна фирма

С 28 гласа „ за “, 15 „ срещу “ и 5 „ въздържал “ се, Общински съвет – Варна взе решение да трансферира акциите си в Пловдивския панаир на сдружението „ Пълдин Туринвест “ АД. Решението, реализирано от болшинството към ГЕРБ, е в прорез със мнението на министерството на стопанската система и изказванията, че става въпрос за скрита приватизация на панаира от страна на предприемача Георги Гергов.

Съветници от опозицията от Българска социалистическа партия, Демократична България и „ Възраждане “ се пробваха да разубедят сътрудниците си от болшинството с разнообразни доводи. Един от тях беше, че общината не е направила въобще стопански разбор на договорката, а е копирала този от предлагането на „ Пълдин Туринвест “ АД. Така излиза, че кметът на града Иван Портних се доверява напълно на частното сдружение, което получава акциите. Съветниците от ГЕРБ и съдружниците им обаче останаха непоклатими.

Представители на опозицията пробваха и процедурно да спрат вземането на решението, като претекстът им беше пагубното техническо качество на онлайн съвещанието. След остри словесни конфликти с сътрудниците си, ръководителят на съвета Тодор Балабанов подложи точката на поименно гласоподаване. Опозицията съобщи по-късно, че ще сезира регионалния шеф, който има пълномощие да върне решението за ново гледане в общинския съвет при нарушаване на процедурата при вземането му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР