С 26 000 тона по-малко са емисиите на вредни вещества

...
С 26 000 тона по-малко са емисиите на вредни вещества
Коментари Харесай

Газификацията намалява вредните вещества във въздуха с 26 000 тона годишно


С 26 000 тона по-малко са излъчванията на нездравословни субстанции във въздуха - фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения, с помощта на газификацията. Резултатите са постигнали клиентите на „ Овергаз Мрежи “ единствено за 2018-а година, като са заменили неефективните и неекологични енергоизточници, които употребяват за отопление, затопляне на вода и готвене, с природен газ.

Най-много са „ спестените “ нездравословни субстанции в столицата – съвсем 9 000 тона. В Русе, един от градовете с най-сериозни проблеми със замърсяването на въздуха, нездравословните излъчвания щяха да бъдат с 2 750 тона повече, в случай че не бяха газифицираните битови и икономически клиенти. Във Велико Търново рисковите за здравето субстанции във въздуха са с близо 1 900 тона по-малко, а в Разград с 1 300 тона.

Газифицираните лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и търговски обекти в страната, които употребяват синьо гориво, са „ икономисали “ съвсем 11 700 тона фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения. Благодарение на газификацията на българските семейства нездравословните субстанции във въздуха са намалели с над 14 000 тона през 2018-а година.

Изчислениятана специалистите на Овергаз демонстрират, че за 5–6 години присъединението на всички 350 000 семейства, които са покрай газоразпределителната мрежа, ще понижи с към 6 000 тона годишно излъчванията на прахови частици или с близо 30% от излъчванията на нездравословни субстанции от битово горене.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР