С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете

...
С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете
Коментари Харесай

Добра новина за работещите в Спешна помощ: 22% скок на заплатите им

С 22% се усилват възнагражденията по категории личен състав в Центровете за незабавна здравна помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20 %. 
Това е било контрактувано на провелото се съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в " Здравеопазването ", свикано по самодейност на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, оповестява на уеб страницата си КНСБ.
На съвещанието е стихотворец ангажимент в къс период да стартират договаряния за нов Колективен трудов контракт за 2024 година Страните са се договорили на обособен Отраслов съвет за тристранно съдействие да бъдат разисквани целите в опазването на здравето, осведоми синдикатът.
Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков е бил определен за ръководител на Отрасловия съвет на съвещанието.
В процеса на правене на държавния бюджет за 2023 година от КНСБ са настояли да бъдат планувани средства за нарастване за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции.
В края на юли Народното събрание одобри законопроектите за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурелна каса и на Държавното публично обезпечаване за 2023 г. 
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР